Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 46 g
Tuky 120 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.

Suroviny

150 g
sypká směs na pečení ciabatty hotová
mouka
lze nahradit semolinou, na poprášení
olivový olej
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
kadeřávek 80 g
bez silných stonků, nahrubo
2 PL
pasta ze (sluncem) sušených rajčat v obchodech s italskými delikatesami
rozinky 2 PL
sardelky 6 ks
(nemusí být)
vejce 2 ks
malá
parmazán 30 g
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.

2 Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...
Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...

Obchod Apetit