0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

1 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2023 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 46 g
Tuky 108 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.

Suroviny

150 g
sypká směs na pečení ciabatty hotová
mouka
lze nahradit semolinou, na poprášení
olivový olej
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
kadeřávek 80 g
bez silných stonků, nahrubo
2 PL
pasta ze (sluncem) sušených rajčat v obchodech s italskými delikatesami
rozinky 2 PL
ančovičky (konzerva) 6 ks
(nemusí být)
vejce 2 ks
malá
parmazán 30 g
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.

2 Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

5 kroků, jak si snadno a rychle vyrobit domácí balkánský sýr
  • Jak na to

5 kroků, jak si snadno a rychle vyrobit domácí balkánský sýr

Láká vás domácí výroba sýrů? Zkuste začít od něčeho jednoduchého. Sýr balkánského typu je snadný na přípravu, nemusí zrát a rovnou čerstvý se nakládá do slaného nálevu. Odpadne vám tak spousta starostí a téměř okamžitě máte domácí pochoutku...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit