Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 201 g
Cukr 46 g
Tuky 120 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této pizzy můžete použít i kupované korpusy na pizzu, anebo připravit těsto podle receptu na základní těsto.

Suroviny

150 g
sypká směs na pečení ciabatty hotová
mouka
lze nahradit semolinou, na poprášení
olivový olej
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
kadeřávek 80 g
bez silných stonků, nahrubo
2 PL
pasta ze (sluncem) sušených rajčat v obchodech s italskými delikatesami
rozinky 2 PL
sardelky 6 ks
(nemusí být)
vejce 2 ks
malá
parmazán 30 g
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Těsto ze směsi na ciabattu připravte podle návodu na obalu a zapracujte do něj navíc 1/2 lžíce olivového oleje. Zakryjte a nechte na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.

2 Mezitím v pánvi na další 1/2 lžíce olivového oleje pár minut opékejte na mírném ohni cibuli a česnek. Pak vmíchejte kadeřávek a podlij- te troškou vody. Zahřívejte, aby kadeřávek zavadl a voda se odpařila. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Těsto rozpulte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na 2 ovály cca 10 x 20 cm. Oba přeneste na plech poprášený trochou mouky či semoliny a potřete rajčatovou pastou smíchanou s 1 lžící vody. Poklaďte směsí z pánve, posypte rozinkami, a chcete-li, poklaďte sardelkami. Navrch rozklepněte po 1 vejci a posypte parmazánem. Osolte, opepřete a pečte 10–15 minut, aby těsto zkřupavělo a bílky zpevnily.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit