Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto

Vyzkoušejte přípravu těstovin, které se vaří společně s dalšími surovinami na způsob italského rizota.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 malá cibule
    • 1 řapík celeru
    • 250 g brambor
    • 320 g krátkých těstovin
    • 600 ml zeleninového vývaru
    • 100 g šunky
    • 100 g uzeného sýra provola (nebo třeba kaškaval či oštiepok)
    • parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Na 2 lžících másla opečte nadrobno nasekanou malou cibuli, řapík celeru a 250 g brambor nakrájených na kostičky. Přisypte 320 g směsi suchých krátkých těstovin a zalijte 600 ml vroucího zeleninového vývaru. Vařte, občas zamíchejte, a vždy, když se vývar vstřebá, dolijte jednu sběračku, jako když připravujete pravé italské rizoto.

2 Do hotových těstovin s téměř vyvařenou šťávou vmíchejte 100 g šunky nakrájené na kostičky a 100 g pokrájeného uzeného sýra provola (nebo třeba kaškaval či oštiepok). Ochutnejte a případně dosolte, podávejte se strouhaným parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář