Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto
Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1972 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 244 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte přípravu těstovin, které se vaří společně s dalšími surovinami na způsob italského rizota.

Související recepty

Suroviny

malá
řapíkatý celer 1
řapík
těstoviny 320 g
krátké
vývar zeleninový 600 ml
šunka 100 g
provola či kaškaval či oštiepok
k podávání

Postup

1

Na 2 lžících másla opečte nadrobno nasekanou malou cibuli, řapík celeru a 250 g brambor nakrájených na kostičky.

2

Přisypte 320 g směsi suchých krátkých těstovin a zalijte 600 ml vroucího zeleninového vývaru. Vařte, občas zamíchejte, a vždy, když se vývar vstřebá, dolijte jednu sběračku, jako když připravujete pravé italské rizoto.

3

Do hotových těstovin s téměř vyvařenou šťávou vmíchejte 100 g šunky nakrájené na kostičky a 100 g pokrájeného uzeného sýra provola (nebo třeba kaškaval či oštiepok).

4

Ochutnejte a případně dosolte, podávejte se strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...