0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto

3.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1972 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 244 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte přípravu těstovin, které se vaří společně s dalšími surovinami na způsob italského rizota.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá
řapíkatý celer 1
řapík
brambory 250 g
těstoviny 320 g
krátké
vývar zeleninový 600 ml
šunka 100 g
provola či kaškaval či oštiepok
k podávání

Postup

1

Na 2 lžících másla opečte nadrobno nasekanou malou cibuli, řapík celeru a 250 g brambor nakrájených na kostičky.

2

Přisypte 320 g směsi suchých krátkých těstovin a zalijte 600 ml vroucího zeleninového vývaru. Vařte, občas zamíchejte, a vždy, když se vývar vstřebá, dolijte jednu sběračku, jako když připravujete pravé italské rizoto.

3

Do hotových těstovin s téměř vyvařenou šťávou vmíchejte 100 g šunky nakrájené na kostičky a 100 g pokrájeného uzeného sýra provola (nebo třeba kaškaval či oštiepok).

4

Ochutnejte a případně dosolte, podávejte se strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč