Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Meruňkový džem se skořicí a badyánem

Popis receptu: 
Skořice a badyán meruňkový džem jemně provoní.
Autor: Špůrová Kateřina
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1kg meruněk, Gelfix 3:1, 350g cukru krupice, 3 hvězdičky badyánu, 3 cca 5cm kousky celé skořice, 1 lžička kyseliny citronové

Příprava jídla

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme skořici a badyán a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut. Vyndáme koření, podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.
REKLAMA

Přidat komentář