Meruňkový džem se skořicí a badyánem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Meruňkový džem se skořicí a badyánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

1kg meruněk, Gelfix 3:1, 350g cukru krupice, 3 hvězdičky badyánu, 3 cca 5cm kousky celé skořice, 1 lžička kyseliny citronové
Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme skořici a badyán a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut. Vyndáme koření, podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.
Autor: katrinka

Obchod Apetit