Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový džem se skořicí a badyánem

Meruňkový džem se skořicí a badyánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1898 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 432 g
Tuky 1 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

bez pecek
Gelfix
3:1
badyán 3 hvězdičky
skořice 3 svitky
kyselina citronová 1 ČL

Postup

1

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme skořici a badyán a přivedeme zvolna k varu.

2

Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut.

3

Vyndáme koření, podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout).

4

Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.

Ilustrační foto: Unsplash

Autor: katrinka

Apetit magazín