Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třicetiminutové dušené kuře

Jde o obměnu klasického španělského kuřete s jablky a sušenými švestkami. Výsledkem je rychlovka, která neztrácí jemnost a šťavnatost!
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení: 20 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 velkou cibuli, nakrájenou na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 8 kuřecích stehenních řízků
    • 2 pevná červená jablka, neoloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky
    • 100 g omytých sušených švestek
    • 150 ml bílého vína
    • hrst sekané čerstvé petrželky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Velkou těžkou pánev postavte na oheň, vlijte do ní olej a vsypte cibuli. Osmahněte ji na vyšším plameni, asi po dvou minutách přisypte česnek.

2. Přidejte naklepané kuře a pár minut opékejte. Kousky často otáčejte, aby dostaly barvu ze všech stran. Přihoďte jablka a švestky, promíchejte, osolte a opepřete. Zalijte vínem a uveďte do varu.

3. Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a mírně duste asi dvacet minut, dokud není maso křehké. Před podáváním ho posypte petrželkou. Dobrou přílohou jsou šťouchané brambory.

Variace: Švestky vyměňte za sušené meruňky a pokrm posypte piniovými oříšky či mandlemi. Nebo zkuste místo kuřete vepřové kotlety.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak tento recept jsem nejdříve přehlédla - vrátila jsem se k danému číslu Apetitu až po několika měsících. Nicméně ještě že jsem se vrátila - tento recept je oblíbený nejen v mé domácnosti, ale i u maminky,babičky, sestry, tety - proste stal se v nasi rodine klasikou...!
Obrazek uzivatele
Tak já jdu tedy tenhle recept vyzkoušet a uvidím. až bude hotovo, tak to teprve zhodnotim
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.10

Přidat komentář