Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý salát z cizrny, fenyklu a paprik

Papriky teď mají vrcholné období, tak toho využijte. Skvěle se doplňují jak s nenápadnou, ale sytou cizrnou, tak s křupavým, aromatickým fenyklem.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíci červeného vinného octa
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • sůl a pepř
    • dvě velké červené paprikyslupka
    • 2 lžíce olivového oleje
    • nadrobno nakrájené cibule (1 malou červenou a 1 malou bílou, nejlépe šalotku)
    • 2 stroužky pokrájeného česneku
    • 1 menší bulvu fenyklu, nakrájenou na plátky
    • 1 nasekanou snítku rozmarýnu
    • 1 bobkový list
    • Zeleninový bujonový prášek (doporučujeme Wurzl v bio­kvalitě - prodávají obchody se zdravou výživou)
    • 200 ml horké vody
    • 800 g slité konzervované cizrny
    • citronová kůra a petrželka

Příprava jídla

Nejprve si ve džbánku připravte zálivku: prošlehejte 1 lžíci červeného vinného octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, osolte a opepřete. Poté buď přímo nad plamenem (i plynovým), nebo na grilu opečte dvě velké červené papriky; slupka by měla zčernat. Pak je dejte do plastového sáčku nebo hrnce s pokličkou na deset minut zapařit, slupka díky tomu půjde snadno oškrabat. Dužinu nakrájejte na kousky, odstraňte zrníčka a dejte stranou. Nyní ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte v něm nadrobno nakrájené cibule (1 malou červenou a 1 malou bílou, nejlépe šalotku). Za stálého míchání smažte tři až čtyři minuty, pak přisypte 2 stroužky pokrájeného česneku, 1 menší bulvu fenyklu, nakrájenou na plátky, 1 nasekanou snítku rozmarýnu a 1 bobkový list. Za častého míchání opékejte ještě tak pět minut, ale nenechte zeleninu zčernat. Zeleninový bujonový prášek (doporučujeme Wurzl v bio­kvalitě - prodávají obchody se zdravou výživou) rozpusťte ve 200 ml horké vody a vlijte k zelenině. Přisypte 800 g slité konzervované cizrny, promíchejte a odkryté vařte, až se skoro všechna tekutina vypaří. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout. Na závěr přesypte obsah kastrolu do mísy, přidejte kousky paprik, citronovou kůru a petrželku. Přelijte zálivkou, dobře promíchejte, podávejte buď teplé, nebo vychladlé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.23

Přidat komentář