Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 89 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Saláty rozhodně nemusí bát studené a rozhodně nejsou nudné! Vždyť existuje tolik kombinací! Tento je díky bramborám vydatný a díky rybě také zdravý. Sálivku můžete vykouzlit i z hrubozrnné hořčice, medu a kopru.

Suroviny

nové, drobné
losos 2 ks
s kůží, každý cca 140g
fazolky zelené 200 g
očištěné, zelené
nejlépe kalamata
sušená, nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
z půlky citronu
olivový olej 1 PL
sůl
podle chuti
bylinky
podle chuti
pepř
podle chuti

Postup

1

Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.

Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.

NŇCO NAVíC: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec neboli steamer.


Apetit magazín