Saláty rozhodně nemusí bát studené a rozhodně nejsou nudné! Vždyť existuje tolik kombinací! Tento je díky bramborám vydatný a díky rybě také zdravý. Sálivku můžete vykouzlit i z hrubozrnné hořčice, medu a kopru.
Suroviny
brambory
400
g
nové, drobné
losos
2
ks
s kůží, každý cca 140g
fazolky zelené
200
g
očištěné, zelené
olivy černé
hrst
nejlépe kalamata
rajče
hrst
sušená, nasekaná
česnek
1
stroužek
prolisovaný
z půlky citronu
olivový olej
1
PL
sůl
podle chuti
bylinky
podle chuti
pepř
podle chuti
Postup
1
Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.
Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.
NŇCO NAVíC: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec neboli steamer.