0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 89 g
Tuky 38 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Saláty rozhodně nemusí bát studené a rozhodně nejsou nudné! Vždyť existuje tolik kombinací! Tento je díky bramborám vydatný a díky rybě také zdravý. Sálivku můžete vykouzlit i z hrubozrnné hořčice, medu a kopru.

Suroviny

brambory 400 g
nové, drobné
losos 2 ks
s kůží, každý cca 140g
fazolky zelené 200 g
očištěné, zelené
olivy černé hrst
nejlépe kalamata
rajče hrst
sušená, nasekaná
česnek 1 stroužek
prolisovaný
citronová štáva
z půlky citronu
olivový olej 1 PL
sůl
podle chuti
bylinky
podle chuti
pepř
podle chuti

Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k bramborám fazolky a ještě pár minut povařte. Až budou brambory měkké, směs slijte a vložte do mísy.

Přidejte olivy a rajčata, pak jemně přidejte na kousky rozděleného lososa, kůži vyhoďte. Prošlehejte česnek, citron a olej s trochou bylinek vhodných k rybě, solí a pepřem podle chuti a zřeďte pár kapkami vody. Dresinkem přelijte salát, důkladně promíchejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC: Na vaření přísad do tohoto salátu můžete použít také parní hrnec neboli steamer.


Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit