0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Teplý salát s vejci

Teplý salát s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s vejci

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 73 g
Tuky 342 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý salát vhodný zejména pro zimní období.

Suroviny

na kousky
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
fazolky zelené 100 g
mražené
římský salát 1 ks
lze nahradit ledovým salátem
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
sůl
pepř
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
sůl
pepř

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Ciabattu a slaninu položte na plech (může být s pečicím papírem), zakapejte olejem, podle chuti opepřete, případně osolte. Pečte patnáct minut, v polovině obraťte. Chléb by měl být křupavý a dozlatova a slanina propečená. Vejce dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte šest minut. Až se dovaří, vypláchněte rendlík, vlijte do něj horkou vodu a tři minuty v něm vařte fazolky, pak je slijte. Mezitím oloupejte vejce a rozkrojte na čtvrtky.

2 Salát propláchněte, je-li třeba, a natrhejte do velké mísy, pak přidejte jarní cibulky, fazolky a krutony z ciabatty. Smíchejte přísady na zálivku, osolte a opepřete a přelijte ji přes salát, promíchejte. Navrch naskládejte vejce a slaninu, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč