Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu

Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1964 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 100 g
Tuky 149 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Plus pro vás: Tofu vás dobije lehce stravitelnými bílkovinami. Hořčice podporuje činnost střev a dýchacích orgánů.

Suroviny

cibule červená 4 ks
nakrájená na čtvrtky
mrkev 4 ks
větší, nakrájená na silné šikmé plátky
brokolice 1 ks
rozdělená na růžičky
tofu 180 g
marinované, nakrájené na kostky, např. Sunfood
sezamový olej 2 PL
bio
ledový salát 1 ks
rozebraný na listy
Na zálivku
olivový olej 8 PL
hořčice 2 PL
bio, celozrnná
citronová štáva 4 PL
med 1 PL
bio
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a vložte pařáček. Na něm pod pokličkou 5–7 minut vařte cibuli. Pak přidejte mrkev a asi po 4 minutách brokolici. Cibule by měla být uvařená úplně doměkka, bude příjemně nasládlá. Brokolice ale musí zůstat zelená.

Mezitím si opečte na oleji kostky marinovaného tofu.

Do misky vložte všechny suroviny na zálivku a prošlehejte je dohusta a dokrémova. Teplou zeleninu naaranžujte na ledový salát, posypte smaženým tofu a polijte hořčičnou zálivkou.

NĚCO NAVÍC: Moc dobré jsou k tomuhle salátu rýžové krokety. Můžete je podávat místo tofu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit