Plus pro vás: Tofu vás dobije lehce stravitelnými bílkovinami. Hořčice podporuje činnost střev a dýchacích orgánů.
Suroviny
cibule červená
4
ks
nakrájená na čtvrtky
mrkev
4
ks
větší, nakrájená na silné šikmé plátky
brokolice
1
ks
rozdělená na růžičky
tofu
180
g
marinované, nakrájené na kostky, např. Sunfood
sezamový olej
2
PL
bio
ledový salát
1
ks
rozebraný na listy
Na zálivku
olivový olej
8
PL
hořčice
2
PL
bio, celozrnná
citronová šťáva
4
PL
med
1
PL
bio
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a vložte pařáček. Na něm pod pokličkou 5-7 minut vařte cibuli. Pak přidejte mrkev a asi po 4 minutách brokolici. Cibule by měla být uvařená úplně doměkka, bude příjemně nasládlá. Brokolice ale musí zůstat zelená.
Mezitím si opečte na oleji kostky marinovaného tofu.
Do misky vložte všechny suroviny na zálivku a prošlehejte je dohusta a dokrémova. Teplou zeleninu naaranžujte na ledový salát, posypte smaženým tofu a polijte hořčičnou zálivkou.
NĚCO NAVÍC: Moc dobré jsou k tomuhle salátu rýžové krokety. Můžete je podávat místo tofu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní biomenu(5 receptů )
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )