Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlové tašky z bramborového těsta

Nákup na tržišti připomíná staré dobré časy, které nejspíš, stejně jako my, nepamatujete. Není proto od věci inspirovat se kuchařskými knihami z těch dob. Za tenhle báječný recept děkujeme dámám Kejřové a Kuchařové.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 7 minut
PT20M
Příprava 0:20
Česká

Ingredience

    • 600 g brambor (ne nových, nejlépe varný typ C), uvařených den předem, oloupaných a nastrouhaných
    • 150 g hrubé mouky (i víc, podle potřeby)
    • 1 lžička soli
    • 40 g másla (nebo domácího či jiného kvalitního sádla), nasekaného
    • 1 vejce
    • 100–150 g švestkových povidel

     

    NA OMAŠTĚNÍ A POSYPÁNÍ

     

    • 50 g másla (nebo domácího či jiného kvalitního sádla), rozpuštěného
    • 20 g strouhané housky

Příprava jídla

1 Nastrouhané brambory dejte do mísy, přidejte mouku, sůl a 40 g másla (promněte ho s moukou) a vejce. Důkladně vypracujte těsto a rozválejte ho na cca půlcentimetrový či tenčí plát a nakrájejte na čtverce o straně zhruba deset centimetrů. Naplňte tuhými povidly, kraje přeložte do trojhranu a důkladně přitiskněte, aby se těsto spojilo. Vařte ve velkém hrnci vroucí vody zhruba sedm minut, pak vylovte. Mezitím opečte strouhanku a rozpusťte 50 g tuku. Tašky podávejte maštěné a sypané strouhankou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z trhu

Menu z trhu

16x povidla a co s nimi!

Přidat komentář