Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/9

Sladké babí léto
Hitparáda dětských jídel
10 biověcí, které musíte mít
Šťavnaté pečeně
Co uvařit z tržiště

Upoutávky z Apetitu

Štika s bylinkami Marka Raditsche

Září je měsíc biopotravin, a tak jsme poprosili šéfkuchaře Kampa Group, aby vás naučil něco ze svého biomenu. Štika v jeho podání je prostě božská!

Co dětem opravdu chutná?

My to víme! V jedné pražské škole jsme udělali anketu a tady je výsledek. Vyzkoušejte naše recepty i na svých dětech.

Sladké babí léto

Využijte efektivně podzimní úrodu. Z jablek, švestek a hrušek nejdřív připravte báječné dezerty, přebytky pak zavřete do sklenic. Známe ty nejlepší recepty!

Recepty z vydání

Portobello burger

Že grilované houby ovoněné česnekem fungují úplně na všechny, jsme si ověřili už mnohokrát. V obložené housce s ostrou...

Tortilla s pikantními fazolemi

Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert!

Smažený hermelín s česnekem

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Štika s bramborovým pyré a omáčkou barigoule

Září je měsíc biopotravin, a tak jsme poprosili šéfkuchaře Kampa Group Marka Raditsche, aby vás naučil něco...

Houby s octem podle Viléma V.

Pokud chcete mít lák hustší, přidejte do něj nakrájenou cibuli, pak je ovšem v pořádku, když je kalný.

Nakládané papriky se zelím

Tenhle lák je vskutku univerzální. Jak nám poradila paní Jana, tetička Hanky Matouškové, můžete do něj naložit i okurky...

Nakládané okurky

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…

Květák v octovém nálevu

Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová.

Ledňáčky

Podle kuchařky Receptíky pro kuchtíky se mají banány zmrazit, ale sníst je pochopitelně můžete hned, jak čokoláda...

Polévka z pštrosího krku

Když jsem šla prvně na trh, viděla jsem tam prodávat chlazené pštrosí krky z moravské farmy. Řekla jsem si, že by se...

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.

Povidlové tašky z bramborového těsta

Nákup na tržišti připomíná staré dobré časy, které nejspíš, stejně jako my, nepamatujete. Není proto od věci inspirovat...

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to...

Jablkový rosol

Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců...

Zakrytý jablkový koláč

Koláč s jablečnou náplní je báječný s kopečkem šlehačky, zakysané smetany, s vanilkovým krémem nebo s vanilkovou či...

Džem ze švestek s ořechy a rumem

My si ho dáváme do jogurtu, na piškot, na zmrzlinu… Určitě najdete i další možnosti uplatnění...

Koláč se švestkami, marcipánem a mandlemi

Koláč můžete ozdobit polevou. Utřete lžíci citronové šťávy a 60 g moučkového cukru a zdobte podle fantazie –...

Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou

Lahodná chuť a jednoduchá příprava vás okouzlí. Místo jehněčího klidně použijte telecí nebo hovězí maso.

Chleboví šneci s cibulovou náplní

Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i...

Pórková polévka s pastinákem

Tahle hustá zeleninová polévka s červenou čočkou přijde k chuti jak k obědu, tak k večeři. Dejte si ji s tmavým chlebem.

Hruškové čatní

Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.

Svíčková z krůtího masa

Krůtí maso dětem chutná více než maso hovězí – a je křehčí a šťavnaté...

Krupicová kaše s jablky a skořicí

Pohádka mládí… Zkuste klasiku s kakaem nebo čokoládou vyměnit za tuhle variantu s jablky, skořicí a javorovým...

Špagety s lososem a rukolou

Pokud jsou vaše děti opravdu zapřisáhlí odpůrci ryb, použijte kuřecí maso a přidejte trochu smetany.

Lasagne s kuřecím masem

Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty.

Šunková pizza

Na pizze je nejlepší, že se může jíst rovnou rukama.

Burger Hawai

Pro děti, které by hamburgery jedly každý den. Připravte jim domácí.

Palačinky s ovocem a zmrzlinou

Děti se budou olizovat až za ušima!

Voňavá hrušková povidla

Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Těžko říct, pro kolik je...

Přidat komentář