Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 167
Do 75 minut Snadné Na 64 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 343 g
Tuky 282 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na rohlíčcích pochutnají i čtenáři Apetitu,“ napsala nám Jana Volšická z Velíše. A my můžeme pouze potvrdit, že rohlíčky s povidly jsou křehké a opravdu naprosto báječné!

Suroviny

mléko 10 PL
vlažné
droždí 1 kostka
máslo 250 g
změklé
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
švestková povidla
na plnění
rozpuštěné, smíchané s lžící rumu na potírání
na obalení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo, vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.

2

Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3 mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí. Na nejkratší stranu trojúhelníka naneste vždy trochu povidel a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou.

3

Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova – trvá to asi 10–12 minut.

4

Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Jsou dobré s povidly, ale dají se naplnit také mákem, tvarohem, ořechy nebo jablky. A vždy s úspěchem! 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...