0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

4.2/5 Počet hodnocení: 136
Do hodiny Snadné Na 64 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 343 g
Tuky 282 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na rohlíčcích pochutnají i čtenáři Apetitu,“ napsala nám Jana Volšická z Velíše. A my můžeme pouze potvrdit, že jsou opravdu naprosto báječné!

Suroviny

mléko 10 PL
vlažné
krupicový cukr 1 PL
droždí 1 kostka
mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 250 g
změklé
vejce 1 ks
sůl špetka
švestková povidla
na plnění
máslo 4 PL
rozpuštěné, smíchané s lžící rumu na potírání
moučkový cukr
na obal

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo, vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.

2

Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí. Na nejkratší stranu trojúhelníka naneste vždy trochu náplně a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou.

3

Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova – trvá to asi 10–12 minut.

4

Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Jsou dobré s povidly, ale dají se naplnit také mákem, tvarohem, ořechy nebo jablky. A vždy s úspěchem! 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč