Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (124)
Do hodiny Snadné Na 64 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5414 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 335 g
Tuky 404 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na rohlíčcích pochutnají i čtenáři Apetitu,“ napsala nám Jana Volšická z Velíše. A my můžeme pouze potvrdit, že jsou opravdu naprosto báječné!

Suroviny

máslo 10 PL
vlažné
krupicový cukr 1 PL
droždí 1 kostka
mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 250 g
změklé
vejce 1 ks
sůl špetka
švestková povidla
na plnění
máslo 4 PL
rozpuštěné, smíchané s lžící rumu na potírání
moučkový cukr
na obal

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo, vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.

2 Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí. Na nejkratší stranu trojúhelníka naneste vždy trochu náplně a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou. Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova – trvá to asi 10–12 minut.

3 Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Jsou dobré s povidly, ale dají se naplnit také mákem, tvarohem, ořechy nebo jablky. A vždy s úspěchem! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit