Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní

„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na rohlíčcích pochutnají i čtenáři Apetitu,“ napsala nám Jana Volšická z Velíše. A my můžeme pouze potvrdit, že jsou opravdu naprosto báječné!

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
94 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 64 rohlíčků
Doba přípravy: Do hodiny
PT12M
Pečení 0:12
Koláč

Ingredience

    • 10 lžic mléka, vlažného
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 kostka droždí
    • 500 g hladké mouky
    • 250 g másla, změklého
    • 1 vejce
    • špetka soli
    • povidla na plnění
    • 4 lžíce rozpuštěného másla smíchaného s 1 lžící rumu na potírání
    • moučkový cukr na obalení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mléko, cukr a rozdrobené droždí smíchejte v hrnku a nechte v teple vzejít kvásek. Na válu rychle smíchejte mouku, máslo, vejce a sůl a vzniklou směs polijte vzešlým kváskem. Vše zpracujte dohromady a ihned – bez kynutí – začněte s výrobou rohlíčků.

2 Těsto rozdělte na 8 dílů a z každého rozválejte asi 3mm silné kolo. Každé kolo potom nařežte nožem nebo rádýlkem na 8 trojúhelníkových výsečí. Na nejkratší stranu trojúhelníka naneste vždy trochu náplně a od té strany zarolujte rohlíček tak, že budete končit úzkou dlouhou špičkou. Rohlíčky skládejte na plechy vyložené pečicím papírem a ihned vkládejte do trouby. Pečte je dorůžova – trvá to asi 10–12 minut.

3 Upečené, ještě horké rohlíčky potírejte rozpuštěným rumovým máslem a obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Jsou dobré s povidly, ale dají se naplnit také mákem, tvarohem, ořechy nebo jablky. A vždy s úspěchem! 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vázané koláče s tvarohem a povidly

Šátečky z listového těsta

Tereziny loupavé rohlíčky s mákem

Buchty s jablky

16x povidla a co s nimi!

Přidat komentář