0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlové tašky z bramborového těsta

Povidlové tašky z bramborového těsta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Povidlové tašky z bramborového těsta

4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2206 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 307 g
Tuky 89 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nákup na tržišti připomíná staré dobré časy, které nejspíš, stejně jako my, nepamatujete. Není proto od věci inspirovat se kuchařskými knihami z těch dob. Za tenhle báječný recept děkujeme dámám Kejřové a Kuchařové.

Suroviny

brambory vařené 600 g
varný typ C, oloupané a nastrouhané
mouka pšeničná hrubá 150 g
sůl 1 ČL
máslo 40 g
či sádlo
vejce 1 ks
švestková povidla 100 g
Na omaštění a posypání
máslo 50 g
či sádlo, rozpuštěné
housky 20 g
strouhaná

Postup

1

Nastrouhané brambory dejte do mísy, přidejte mouku, sůl a 40 g másla (promněte ho s moukou) a vejce.

2

Důkladně vypracujte těsto a rozválejte ho na cca půlcentimetrový či tenčí plát a nakrájejte na čtverce o straně zhruba deset centimetrů.

3

Naplňte tuhými povidly, kraje přeložte do trojhranu a důkladně přitiskněte, aby se těsto spojilo.

4

Vařte ve velkém hrnci vroucí vody zhruba sedm minut, pak vylovte.

5

Mezitím opečte strouhanku a rozpusťte 50 g tuku.

6

Tašky podávejte maštěné a sypané strouhankou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč