Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové tašky z bramborového těsta
Povidlové tašky z bramborového těsta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Povidlové tašky z bramborového těsta

4.2/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2206 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 307 g
Tuky 89 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nákup na tržišti připomíná staré dobré časy, které nejspíš, stejně jako my, nepamatujete. Není proto od věci inspirovat se kuchařskými knihami z těch dob. Za tenhle báječný recept děkujeme dámám Kejřové a Kuchařové.

Suroviny

varný typ C, oloupané a nastrouhané
mouka pšeničná hrubá 150 g
sůl 1 ČL
či sádlo
vejce 1 ks
švestková povidla 100 g
Na omaštění a posypání
či sádlo, rozpuštěné
housky 20 g
strouhaná

Postup

1

Nastrouhané brambory dejte do mísy, přidejte mouku, sůl a 40 g másla (promněte ho s moukou) a vejce.

2

Důkladně vypracujte těsto a rozválejte ho na cca půlcentimetrový či tenčí plát a nakrájejte na čtverce o straně zhruba deset centimetrů.

3

Naplňte tuhými povidly, kraje přeložte do trojhranu a důkladně přitiskněte, aby se těsto spojilo.

4

Vařte ve velkém hrnci vroucí vody zhruba sedm minut, pak vylovte.

5

Mezitím opečte strouhanku a rozpusťte 50 g tuku.

6

Tašky podávejte maštěné a sypané strouhankou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...