Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlové trojhránky

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 796 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 125 g
Tuky 29 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.

Související recepty

Suroviny

švestková povidla 150 g
na potření
na obalení

Postup

1

Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.

2

Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín