Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 796 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 125 g
Tuky 29 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.

Suroviny

švestková povidla 150 g
na potření
na obalení

Postup

1

Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.

2

Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

3

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.

NĚCO NAVÍC
Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč