Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.
Suroviny
Postup
Listové těsto rozválejte na tloušťku dvou až tří milimetrů a nakrájejte z něj čtverce o hraně zhruba 9 centimetrů.
Dovnitř každého čtverce dejte vrchovatou lžičku povidel, přehněte do trojúhelníku a důkladně zmáčkněte ve spoji, aby povidla nevytekla. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Horké trojhránky obalujte v moučkovém cukru.
NĚCO NAVÍC
Trojhránky můžete plnit podle libosti – dobré jsou s polotučným tvarohem, prošlehaným se žloutkem a trochou mléka, promíchaným s rozinkami. Směsi ale nedávejte příliš, aby vám nevytekla. Okraje trojhránků můžete ‚zapečetit koncem vidličky – těsto stlačí a ozdobí zároveň.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční oběd s kuřetem(5 receptů )