Povidlové taštičky se strouhankou jsou velmi levné a bezmasé jídlo. Těsto na plněné taštičky připravíte pouze z mouky, vody, vejce a soli. Takže pokud máte domácí povidla, náklady jsou skutečně minimální. Místo strouhanky můžete použít i mletý mák, strouhaný perník nebo ořechy. Během pár minut máte toto velmi rychlé a naprosto fantastické sladké jídlo na stole.
Suroviny
Postup
Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.
Těsto tence vyválejte a nakrájejte na čtverečky o hraně zhruba 7 centimetrů.
Doprostřed každého dejte menší lžičku povidel, okraje potřete bílkem, přeložte do obdélníku a pevně stiskněte.
Hotové taštičky vařte asi sedm minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Sceďte.
Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm strouhanku.
Taštičky podávejte posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité zbývajícím rozpuštěným máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )