Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové taštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 93
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3733 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 419 g
Tuky 192 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Povidlové taštičky se strouhankou jsou velmi levné a bezmasé jídlo. Těsto na plněné taštičky připravíte pouze z mouky, vody, vejce a soli. Takže pokud máte domácí povidla, náklady jsou skutečně minimální. Místo strouhanky můžete použít i mletý mák, strouhaný perník nebo ořechy. Během pár minut máte toto velmi rychlé a naprosto fantastické sladké jídlo na stole.

 

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
sůl
švestková povidla 250 g
máslo 200 g
strouhanka 60 g
na posypání

Postup

1

Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.

2

Těsto tence vyválejte a nakrájejte na čtverečky o hraně zhruba 7 centimetrů.

3

Doprostřed každého dejte menší lžičku povidel, okraje potřete bílkem, přeložte do obdélníku a pevně stiskněte.

4

Hotové taštičky vařte asi sedm minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Sceďte.

5

Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm strouhanku.

6

Taštičky podávejte posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité zbývajícím rozpuštěným máslem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...