Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlové taštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 82
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3733 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 419 g
Tuky 192 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Povidlové taštičky se strouhankou jsou velmi levné a bezmasé jídlo. Těsto na plněné taštičky připravíte pouze z mouky, vody, vejce a soli. Takže pokud máte domácí povidla, náklady jsou skutečně minimální. Místo strouhanky můžete použít i mletý mák, strouhaný perník nebo ořechy. Během pár minut máte toto velmi rychlé a naprosto fantastické sladké jídlo na stole.

 

Suroviny

vejce 2 ks
sůl
švestková povidla 250 g
máslo 200 g
strouhanka 60 g
na posypání

Postup

1

Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.

2

Těsto tence vyválejte a nakrájejte na čtverečky o hraně zhruba 7 centimetrů.

3

Doprostřed každého dejte menší lžičku povidel, okraje potřete bílkem, přeložte do obdélníku a pevně stiskněte.

4

Hotové taštičky vařte asi sedm minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Sceďte.

5

Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm strouhanku.

6

Taštičky podávejte posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité zbývajícím rozpuštěným máslem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...