
Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém
Bramborové těsto není tak jemné jako klasické taštičkové, ale s povidly výborně ladí.
Vydání: 2015/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- špetka soli
- základní bramborové těsto
- švestková povidla (čím hustší, tím lépe; případně zahuštěná strouhaným perníkem)
- 4 lžíce strouhaného perníku
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce másla, rozpuštěného
- 250g měkkého tučného tvarohu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 2–3 lžíce moučkového cukru
NA KRÉM
Příprava jídla
1 Utřete všechny přísady na krém a dejte ho do chladničky.
2 Do velkého hrnce dejte vařit vodu a mírně ji osolte. Základní těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a část vyválejte na pomoučněném válu na tenčí plát. Vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 7cm, naplňte je povidly a spojte na taštičky ve tvaru půlměsíce. (My jsme je ještě ořízli vroubkovaným tvořítkem, aby lépe vypadaly.) Kraje přitiskněte. Opatrně je spouštějte do vroucí vody; hlídejte, aby se nepřichytily u dna. Vařte zhruba 5–8 minut. Podávejte sypané perníkem, cukrem, přelité máslem a doplněné krémem.
Přidat komentář