Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 118 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové těsto není tak jemné jako klasické taštičkové, ale s povidly výborně ladí. 

Suroviny

sůl 1 špetka
bramborové těsto
podle našeho receptu
švestková povidla
čím hustší, tím lépe; případně zahuštěná strouhaným perníkem
perník 4 PL
strouhaný
moučkový cukr 4 PL
máslo 4 PL
rozpuštěné
Na krém
tvaroh měkký 250 g
tučný
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra 1 ČL
moučkový cukr 3 PL

1 Utřete všechny přísady na krém a dejte ho do chladničky.

2 Do velkého hrnce dejte vařit vodu a mírně ji osolte. Základní těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a část vyválejte na pomoučněném válu na tenčí plát. Vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 7cm, naplňte je povidly a spojte na taštičky ve tvaru půlměsíce. (My jsme je ještě ořízli vroubkovaným tvořítkem, aby lépe vypadaly.) Kraje přitiskněte. Opatrně je spouštějte do vroucí vody; hlídejte, aby se nepřichytily u dna. Vařte zhruba 5–8 minut. Podávejte sypané perníkem, cukrem, přelité máslem a doplněné krémem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit