0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 118 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové těsto není tak jemné jako klasické taštičkové, ale s povidly výborně ladí. 

Suroviny

sůl 1 špetka
bramborové těsto
podle našeho receptu
švestková povidla
čím hustší, tím lépe; případně zahuštěná strouhaným perníkem
perník 4 PL
strouhaný
moučkový cukr 4 PL
máslo 4 PL
rozpuštěné
Na krém
tvaroh měkký 250 g
tučný
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra 1 ČL
moučkový cukr 3 PL

1 Utřete všechny přísady na krém a dejte ho do chladničky.

2 Do velkého hrnce dejte vařit vodu a mírně ji osolte. Základní těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a část vyválejte na pomoučněném válu na tenčí plát. Vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 7cm, naplňte je povidly a spojte na taštičky ve tvaru půlměsíce. (My jsme je ještě ořízli vroubkovaným tvořítkem, aby lépe vypadaly.) Kraje přitiskněte. Opatrně je spouštějte do vroucí vody; hlídejte, aby se nepřichytily u dna. Vařte zhruba 5–8 minut. Podávejte sypané perníkem, cukrem, přelité máslem a doplněné krémem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit