Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablkový rosol

Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odkapávání
PT30M
Vaření 0:30
Studená omáčka a dip Česká

Ingredience

    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • kůra a šťáva z 1 limetky
    • 2 kg jablek, mohou být i mírně nezralá
    • krupicový cukr podle množství vykapané šťávy
    • 1 tobolka kardamomu
    • 2 hvězdičky badyánu

Příprava jídla

1 Z citrusů tence oloupejte žlutou, respektive zelenou kůru. Z jablek vykrájejte jádřince a dužinu nahrubo pokrájejte. Jablka i jádřince dejte do hrnce, přidejte citrusovou šťávu a zalijte vodou tak, aby byla potopená. Zvolna bez míchání vařte doměkka 15–20 minut.

2 Jablka i se šťávou vlijte na plátýnko upevněné nad čistým hrncem a nechte 2–3 hodiny překapat. Pokud je šťáva kalná, nalijte ji znovu nahoru a proces opakujte.

3 Na každých 500 ml odkapané šťávy odměřte 200 g cukru. Promíchejte, přidejte citrusovou kůru, koření a zprudka vařte asi 30 minut, až se kapka ukápnutá na studený talířek neroztéká. Během varu sbírejte pěnu. Horký rosol nalijte do nahřátých malých sklenic, nechte vychladnout a zavíčkujte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovoce do trouby i do sklenice

Vášeň pro jablka

REKLAMA

Přidat komentář