Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové knedlíky

Ideální příloha k vepřové pečeni a špenátu.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
155 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 20+20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 900 g moučných brambor
    • 100 g polohrubé mouky
    • 150 g krupice
    • 40 g másla
    • 2 lžičky soli + na vaření
    • 2 vejce

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a 120 g krupice, bude-li těsto řídké, přisypte trochu mouky. Pak přidejte máslo, 2 lžičky soli a obě vejce.

2 Těsto důkladně a velmi rychle zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce zhruba 20 cm. Hned pomalu vařte v jemně vroucí osolené vodě patnáct až dvacet minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a po pěti minutách ostrým nožem nebo nití nakrájejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd podle prababičky

Oběd podle prababičky

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

REKLAMA

Přidat komentář