
Bramborové knedlíky
Ideální příloha k vepřové pečeni a špenátu.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 20+20 minut
Vaření: 20+20 minut
P
Ingredience
- 900 g moučných brambor
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g krupice
- 40 g másla
- 2 lžičky soli + na vaření
- 2 vejce
Příprava jídla
1 Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a 120 g krupice, bude-li těsto řídké, přisypte trochu mouky. Pak přidejte máslo, 2 lžičky soli a obě vejce.
2 Těsto důkladně a velmi rychle zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce zhruba 20 cm. Hned pomalu vařte v jemně vroucí osolené vodě patnáct až dvacet minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a po pěti minutách ostrým nožem nebo nití nakrájejte.
2 Těsto důkladně a velmi rychle zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce zhruba 20 cm. Hned pomalu vařte v jemně vroucí osolené vodě patnáct až dvacet minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a po pěti minutách ostrým nožem nebo nití nakrájejte.
Přidat komentář