Bramborové knedlíky vyniknou s ,kmínovými‘ pečínkami, nakrájené se hodí i místo italských gnocchů. Opečené je lze jíst nejen naslano, ale i nasladko. Naučte se bramborové knedlíky jako šéfkuchař.
Postup
Vydrhnuté brambory uvařte den předem ve slupce ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte, nechte vychladnout.
Druhý den dejte vařit do hrnce vodu a osolte ji. Oloupejte brambory a nastrouhejte nahrubo do mísy. Přidejte 200 g mouky, sůl a vejce. Rychle vypracujte vláčné těsto (podle potřeby přidejte další mouku – čím méně, tím lépe). Těsto rozdělte na poloviny a vytvarujte 2 válečky o průměru cca 5 cm, dlouhé cca 18 cm. Vařte v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Vylovte děrovanou sběračkou a potřete máslem. Nití či ostrým nožem naplátkujte.