Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1843 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 331 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky vyniknou s ,kmínovými‘ pečínkami, nakrájené se hodí i místo italských gnocchů. Opečené je lze jíst nejen naslano, ale i nasladko.

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl 1 ČL
+ na vaření
vejce 2 ks
na potření

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvařte den předem ve slupce ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte, nechte vychladnout.

2

Druhý den dejte vařit do hrnce vodu a osolte ji. Oloupejte brambory a nastrouhejte nahrubo do mísy. Přidejte 200 g mouky, sůl a vejce. Rychle vypracujte vláčné těsto (podle potřeby přidejte další mouku – čím méně, tím lépe). Těsto rozdělte na poloviny a vytvarujte 2 válečky o průměru cca 5 cm, dlouhé cca 18 cm. Vařte v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Vylovte děrovanou sběračkou a potřete máslem. Nití či ostrým nožem naplátkujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč