Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 45 minut Snadné Na 2 šišky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1843 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 331 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky vyniknou s ,kmínovými‘ pečínkami, nakrájené se hodí i místo italských gnocchů. Opečené je lze jíst nejen naslano, ale i nasladko. Naučte se bramborové knedlíky jako šéfkuchař.

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
sůl 1 ČL
+ na vaření
vejce 2 ks
na potření

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvařte den předem ve slupce ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte, nechte vychladnout.

2

Druhý den dejte vařit do hrnce vodu a osolte ji. Oloupejte brambory a nastrouhejte nahrubo do mísy. Přidejte 200 g mouky, sůl a vejce. Rychle vypracujte vláčné těsto (podle potřeby přidejte další mouku – čím méně, tím lépe). Těsto rozdělte na poloviny a vytvarujte 2 válečky o průměru cca 5 cm, dlouhé cca 18 cm. Vařte v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Vylovte děrovanou sběračkou a potřete máslem. Nití či ostrým nožem naplátkujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín