Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté bramborové knedlíky

Kynuté bramborové knedlíky

4.4/5 Počet hodnocení: 62
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 251 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 250 g
vařené
sůl
mléko 100 ml
teplé

Postup

1

Do 250 g hrubé mouky rozdrobte 10 g droždí, přidejte zchladlé, oloupané a prolisované 3 vařené brambory, 1 lžičku soli, 1 žloutek a přilijte cca 100 ml teplého mléka. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.

2

Pak z něj utvořte kulaté knedlíky a vařte je asi 16 minut. Než je vyndáte, vpíchněte do jednoho špejli – bude-li suchá, jsou uvařené. Univerzální příloha.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...