Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté bramborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 251 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky! Kynuté bramborové knedlíky vás jistě překvapí a navíc se hodí jako univerzální příloha k masu či omáčkám.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 250 g
vařené
sůl
mléko 100 ml
teplé

Postup

1

Do 250 g hrubé mouky rozdrobte 10 g droždí, přidejte zchladlé, oloupané a prolisované 3 vařené brambory, 1 lžičku soli, 1 žloutek a přilijte cca 100 ml teplého mléka. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.

2

Pak z něj utvořte kulaté knedlíky a vařte je asi 16 minut. Než je vyndáte, vpíchněte do jednoho špejli – bude-li suchá, jsou uvařené.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...