Kynuté bramborové knedlíky

Kynuté bramborové knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (31)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 251 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 250 g
droždí 10 g
brambory 3 ks
vařené
sůl
žloutek 1 ks
mléko 100 ml
teplé

Do 250 g hrubé mouky rozdrobte 10 g droždí, přidejte zchladlé, oloupané a prolisované 3 vařené brambory, 1 lžičku soli, 1 žloutek a přilijte cca 100 ml teplého mléka. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout. Pak z něj utvořte kulaté knedlíky a vařte je asi 16 minut. Než je vyndáte, vpíchněte do jednoho špejli – bude-li suchá, jsou uvařené. Univerzální příloha.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit