0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynuté bramborové knedlíky

Kynuté bramborové knedlíky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 251 g
Tuky 36 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 250 g
droždí 10 g
brambory 3 ks
vařené
sůl
žloutek 1 ks
mléko 100 ml
teplé

Do 250 g hrubé mouky rozdrobte 10 g droždí, přidejte zchladlé, oloupané a prolisované 3 vařené brambory, 1 lžičku soli, 1 žloutek a přilijte cca 100 ml teplého mléka. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout. Pak z něj utvořte kulaté knedlíky a vařte je asi 16 minut. Než je vyndáte, vpíchněte do jednoho špejli – bude-li suchá, jsou uvařené. Univerzální příloha.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit