Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Košíčky s citronovo-jablečným krémem

Svěží citronový vítr mezi závějemi cukru. Tyhle košíčky doporučujeme jako cukroví na poslední chvíli – nehodí se totiž na dlouhé skladování (a navíc byste ho kvůli zlodějům ve spíži museli péct znovu a znovu).

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 40 košíčků
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
PT30M
Příprava 0:30
Cukroví

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 70 g moučkového cukru
    • 140 g másla
    • špetka kůry z biocitronu
    • 1 žloutek

    NA KRÉM

    • 1 velký biocitron
    • 2 velká jablka, oloupaná
    • 2 malá vejce
    • 1/2 vanilkového pudinkového prášku
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 lžíce másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1 Zpracujte na těsto mouku, cukr, máslo, citronovou kůru a žloutek. Nechte alespoň půl hodiny odpočinout v chladu a pak těsto vtlačujte do plechových formiček na košíčky (není třeba je vymazávat).

2 Na krém nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z citronu. Nastrouhejte nahrubo jablka a smíchejte je s kůrou, šťávou a rozšlehanými vejci. Přidejte pudinkový prášek, cukr a máslo a náplň dejte do košíčků. Pečte při 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí vyklopte.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář