Svěží citronový vítr mezi závějemi cukru. Tyhle košíčky doporučujeme jako cukroví na poslední chvíli – nehodí se totiž na dlouhé skladování (a navíc byste ho kvůli zlodějům ve spíži museli péct znovu a znovu).
Suroviny
mouka pšeničná hladká
210
g
moučkový cukr
70
g
máslo
140
g
citronová kůra
1
špetka
z biocitronu
žloutek
1
ks
na krém
citron
1
ks
velký
jablko
2
ks
oloupané
vejce
2
ks
malá
pudinkový prášek
½
ks
vanilkový
krupicový cukr
100
g
máslo
1
PL
rozpuštěné
1 Zpracujte na těsto mouku, cukr, máslo, citronovou kůru a žloutek. Nechte alespoň půl hodiny odpočinout v chladu a pak těsto vtlačujte do plechových formiček na košíčky (není třeba je vymazávat).
2 Na krém nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z citronu. Nastrouhejte nahrubo jablka a smíchejte je s kůrou, šťávou a rozšlehanými vejci. Přidejte pudinkový prášek, cukr a máslo a náplň dejte do košíčků. Pečte při 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí vyklopte.