0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Košíčky s citronovo-jablečným krémem

Košíčky s citronovo-jablečným krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Košíčky s citronovo-jablečným krémem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné na 40 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3560 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 379 g
Tuky 185 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží citronový vítr mezi závějemi cukru. Tyhle košíčky doporučujeme jako cukroví na poslední chvíli – nehodí se totiž na dlouhé skladování (a navíc byste ho kvůli zlodějům ve spíži museli péct znovu a znovu).

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
moučkový cukr 70 g
máslo 140 g
citronová kůra 1 špetka
z biocitronu
žloutek 1 ks
na krém
citron 1 ks
velký
jablko 2 ks
oloupané
vejce 2 ks
malá
pudinkový prášek 0.5 ks
vanilkový
krupicový cukr 100 g
máslo 1 PL
rozpuštěné

1 Zpracujte na těsto mouku, cukr, máslo, citronovou kůru a žloutek. Nechte alespoň půl hodiny odpočinout v chladu a pak těsto vtlačujte do plechových formiček na košíčky (není třeba je vymazávat).

2 Na krém nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z citronu. Nastrouhejte nahrubo jablka a smíchejte je s kůrou, šťávou a rozšlehanými vejci. Přidejte pudinkový prášek, cukr a máslo a náplň dejte do košíčků. Pečte při 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí vyklopte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit