Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové hvězdičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 445 g
Tuky 198 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové je opravdová bomba. Upečené těsto je lehoučké a krásně lístkuje; kokosová hmota je voňavá a chutná.

Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

tvaroh 150 g
měkký
máslo 150 g
Na kokosovou hmotu
mléko 100 g
sušené
+ na vál
olej 2 PL
med 2 PL
voda 4 PL
Na dokončení
malinový džem 100 g

Postup

1

Mouku prosijte s cukrem a s tvarohem a máslem zpracujte na těsto. Nechte ho odpočívat půl hodiny v lednici.

2

Potom ho rozválejte na 3mm plát a vykrajujte hvězdičky. Pečte na plechu potaženém pečicím papírem při 180 °C asi 15 minut.

3

Přísady na kokosovou hmotu smíchejte a rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na 5 mm silný plát. Vykrajujte hvězdičky s kulatým otvorem uprostřed (měly by být o něco menší než hvězdičky z tvarohového těsta).

4

Nechte rozložené na vále asi hodinu oschnout.

5

Upečené hvězdičky potřete džemem a slepte s kokosovými hvězdičkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...