0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové hvězdičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3758 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 445 g
Tuky 198 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové je opravdová bomba. Upečené těsto je lehoučké a krásně lístkuje; kokosová hmota je voňavá a chutná.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
moučkový cukr 50 g
tvaroh 150 g
měkký
máslo 150 g
Na kokosovou hmotu
mléko 100 g
sušené
moučkový cukr 200 g
+ na vál
kokos strouhaný 50 g
olej 2 PL
med 2 PL
voda 4 PL
Na dokončení
malinový džem 100 g

1 Mouku prosijte s cukrem a s tvarohem a máslem zpracujte na těsto. Nechte ho odpočívat půl hodiny v lednici. Potom ho rozválejte na 3mm plát a vykrajujte hvězdičky. Pečte na plechu potaženém pečicím papírem při 180 °C asi 15 minut.

2 Přísady na kokosovou hmotu smíchejte a rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na 5 mm silný plát. Vykrajujte hvězdičky s kulatým otvorem uprostřed (měly by být o něco menší než hvězdičky z tvarohového těsta). Nechte rozložené na vále asi hodinu oschnout.

3 Upečené hvězdičky potřete džemem a slepte s kokosovými hvězdičkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč