Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Více než hodinu celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3778 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 437 g
Tuky 197 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Recept z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové je opravdová bomba. Upečené těsto je lehoučké a krásně lístkuje; kokosová hmota je voňavá a chutná.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
moučkový cukr 50 g
tvaroh 150 g
měkký
máslo 150 g
Na kokosovou hmotu
mléko 100 g
sušené
moučkový cukr 200 g
a + na vál
kokos 50 g
strouhaný
olej 2 PL
med 2 PL
voda 4 PL
Na dokončení
malinový džem 100 g
1 Mouku prosijte s cukrem a s tvarohem a máslem zpracujte na těsto. Nechte ho odpočívat půl hodiny v lednici. Potom ho rozválejte na 3mm plát a vykrajujte hvězdičky. Pečte na plechu potaženém pečicím papírem při 180 °C asi 15 minut.

2 Přísady na kokosovou hmotu smíchejte a rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na 5 mm silný plát. Vykrajujte hvězdičky s kulatým otvorem uprostřed (měly by být o něco menší než hvězdičky z tvarohového těsta). Nechte rozložené na vále asi hodinu oschnout.

3 Upečené hvězdičky potřete džemem a slepte s kokosovými hvězdičkami.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit