Recept z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové je opravdová bomba. Upečené těsto je lehoučké a krásně lístkuje; kokosová hmota je voňavá a chutná.
Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu
Suroviny
mouka pšeničná hladká
150
g
moučkový cukr
50
g
tvaroh
150
g
měkký
máslo
150
g
Na kokosovou hmotu
mléko
100
g
sušené
moučkový cukr
200
g
+ na vál
kokos strouhaný
50
g
olej
2
PL
med
2
PL
voda
4
PL
Na dokončení
malinový džem
100
g
Postup
1
Mouku prosijte s cukrem a s tvarohem a máslem zpracujte na těsto. Nechte ho odpočívat půl hodiny v lednici.
2
Potom ho rozválejte na 3mm plát a vykrajujte hvězdičky. Pečte na plechu potaženém pečicím papírem při 180 °C asi 15 minut.
3
Přísady na kokosovou hmotu smíchejte a rozválejte na vále posypaném moučkovým cukrem na 5 mm silný plát. Vykrajujte hvězdičky s kulatým otvorem uprostřed (měly by být o něco menší než hvězdičky z tvarohového těsta).
4
Nechte rozložené na vále asi hodinu oschnout.
5
Upečené hvězdičky potřete džemem a slepte s kokosovými hvězdičkami.