Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladký chlebíček

Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho dokáže vyrobit i pekařský učeň.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H15M
Pečení 1:15

Ingredience

    • 170 g krupicového cukru
    • 170 g másla
    • 4 vejce
    • 250 g hladké mouky
    • 1 balení sušeného droždí
    • 50 ml mléka

    S meruňkami, levandulí a mandlovými lupínky:

    • 150 g meruněk, čerstvých nebo sušených (nebo klidně oboje)
    • hrst levandulových květů
    • hrst mandlových lupínků

    S lesním ovocem a mákem:

    • 300 g lesního ovoce
    • 1 lžíci máku

    S hruškou a vanilkou:

    • 3 hrušky
    • vanilku

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte přísady. Pokud použijete sušené meruňky,  nechte je přes noc namočené, aby změkly. Pak je nakrájejte na kostičky. Levanduli nasekejte. Lesnímu ovoci i čerstvým meruňkám stačí osvěžující sprcha pod tekoucí vodou a následné okapání. Hrušky omyjte a pokrájejte na kousky.

2. Dejte rozpustit máslo. Přelijte ho do misky a přisypte k němu cukr, mouku a droždí. Vlijte vejce i mléko a vše ručně nebo pomocí elektrického hnětače spojte v tekuté těsto. Na závěr velmi opatrně vpracujte kousky ovoce a případně mandlové lupínky (těmi můžete pro ozdobu posypat i povrch chlebíčku), mák nebo mletou vanilku. Pokud ji nemáte, nahraďte část krupicového cukru vanilinovým.

3. Formu na biskupský chlebíček o délce 23 centimetrů vymažte a ze všech stran pečlivě vyložte pečicím papírem nebo vysypte hrubou moukou, případně strouhankou. Dejte těstu několik minut na odpočinutí a mezitím předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Potom už těsto jenom vlijte do formy a pečte přibližně hodinu a čtvrt.
 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný chlebíček

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.69
Obrazek uzivatele
Hruškový chlebíček byl opravdu skvělý!
Obrazek uzivatele
V ingrediencích je uvedeno sušené droždí, ale v receptu není zmínka o kynutí. Máte někdo s těstem zkušenosti? Nebo ho nevykynuté dáváte do trouby?

Přidat komentář