
Čokoládová pěna
Nadýchaná čokoládová pěna se jenom rozplývá na jazyku... Francouzi by určitě neopomněli podávat k ní pomerančový likér nebo dezertní víno.
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 200 g kvalitní čokolády (použili jsme Cote d’Or, 86 % kakaové hmoty, v Tescu za 66 Kč)
- 2 lžíce brandy
- bílky ze 3 vajec
- 50 g cukru krupice
- 100 ml smetany ke šlehání
Příprava jídla
1. Nastrouhejte 50 g čokolády a dejte stranou. Zbytek rozlámejte na zhruba stejně velké kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte brandy.
2. Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh, až je lesklý. V jiné míse ušlehejte smetanu.
3. K čokoládě vmíchejte dvě lžíce sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak směs přelijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Zlehka vmíchejte také šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády.
4. Rozdělte do šálků a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobte zbylou čokoládou.
2. Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh, až je lesklý. V jiné míse ušlehejte smetanu.
3. K čokoládě vmíchejte dvě lžíce sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak směs přelijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Zlehka vmíchejte také šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády.
4. Rozdělte do šálků a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobte zbylou čokoládou.
Přidat komentář