Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna

Nadýchaná čokoládová pěna se jenom rozplývá na jazyku... Francouzi by určitě neopomněli podávat k ní pomerančový likér nebo dezertní víno.

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 200 g kvalitní čokolády  (použili jsme Cote d’Or, 86 % kakaové hmoty, v Tescu za 66 Kč)
    • 2 lžíce brandy
    • bílky ze 3 vajec
    • 50 g cukru krupice
    • 100 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1. Nastrouhejte 50 g čokolády a dejte stranou. Zbytek rozlámejte na zhruba stejně velké kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte brandy.

2. Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh, až je lesklý. V jiné míse ušlehejte smetanu.

3. K čokoládě vmíchejte dvě lžíce ­sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak směs přelijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Zlehka vmíchejte také šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády.

4. Rozdělte do šálků a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobte zbylou čokoládou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář