Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 357 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 10 g
Tuky 8 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější – na rozdíl od tyčinek Mars, které dají vzniknout jemné a trochu karamelové verzi. Pěnu můžete podávat i ve větší míse, ale děti se určitě poperou o poslední zbyteček...

Suroviny

4 ks
tyčinky Mars nasekané na kousky
mléko 50 ml
kakao 4 PL
holandského typu
bílek 3 ks
z velkých vajec
čokoláda
1. Tyčinky, mléko a kakao dejte do kastrůlku se silným, nejlépe nepřilnavým dnem. Povařte na velmi mírném ohni za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do misky a nechte čtvrthodinku chladnout. Směs občas promíchejte drátěnou metlou, aby zůstala hladká (karamel z tyčinek může mít tendenci tvořit hrudky).

2. Bílky ušlehejte do polotuha. Třetinu sněhu vetřete lžící k čokoládě, pak vetřete i zbytek.

3. Směs rozdělte do šesti šálků či misek, dejte do ledničky a nechte nejméně dvě hodiny vychladit. Podávejte posypané čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem, je to mooc dobré, slaďoučké. Doporučuji, chutná podobně jako našlehané pikao.

Anonym

myslím si, že to musí bát moc dobré sama mám podobné věci z kakaa a našlehaného bílku nejraději takže to určitě vyzkouším :)

Anonym

no vypadá to velice zajímavě, ale bojím se těch bílků, je to nutné??

Anonym

ooooooch asi mi spadnul bílek do oka...... och božínku--------------------

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Vyrobil jsem si tuhle pochoutku a je to božské xD

Anonym

tycinky mars miluju a tohle...:)mňam

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit