4.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 357 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 10 g
Tuky 8 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější – na rozdíl od tyčinek Mars, které dají vzniknout jemné a trochu karamelové verzi. Pěnu můžete podávat i ve větší míse, ale děti se určitě poperou o poslední zbyteček...

Suroviny

4 ks
tyčinky Mars nasekané na kousky
mléko 50 ml
kakao 4 PL
holandského typu
bílek 3 ks
z velkých vajec
čokoláda

Postup

1

Tyčinky, mléko a kakao dejte do kastrůlku se silným, nejlépe nepřilnavým dnem.

2

Povařte na velmi mírném ohni za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do misky a nechte čtvrthodinku chladnout. Směs občas promíchejte drátěnou metlou, aby zůstala hladká (karamel z tyčinek může mít tendenci tvořit hrudky).

3

Bílky ušlehejte do polotuha. Třetinu sněhu vetřete lžící k čokoládě, pak vetřete i zbytek.

4

Směs rozdělte do šesti šálků či misek, dejte do ledničky a nechte nejméně dvě hodiny vychladit. Podávejte posypané čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem, je to mooc dobré, slaďoučké. Doporučuji, chutná podobně jako našlehané pikao.

Anonym

myslím si, že to musí bát moc dobré sama mám podobné věci z kakaa a našlehaného bílku nejraději takže to určitě vyzkouším :)

Anonym

no vypadá to velice zajímavě, ale bojím se těch bílků, je to nutné??

Anonym

ooooooch asi mi spadnul bílek do oka...... och božínku--------------------

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Nedoporučuji cokoli ze syrového vejce ke konzumaci, vím o čem mluvím, salmonela je hrozná nemoc a dávat tohle dětem je nezodpovědné.

Anonym

Vyrobil jsem si tuhle pochoutku a je to božské xD

Anonym

tycinky mars miluju a tohle...:)mňam

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit