Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější – na rozdíl od tyčinek Mars, které dají vzniknout jemné a trochu karamelové verzi. Pěnu můžete podávat i ve větší míse, ale děti se určitě poperou o poslední zbyteček...
Postup
Tyčinky, mléko a kakao dejte do kastrůlku se silným, nejlépe nepřilnavým dnem.
Povařte na velmi mírném ohni za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do misky a nechte čtvrthodinku chladnout. Směs občas promíchejte drátěnou metlou, aby zůstala hladká (karamel z tyčinek může mít tendenci tvořit hrudky).
Bílky ušlehejte do polotuha. Třetinu sněhu vetřete lžící k čokoládě, pak vetřete i zbytek.
Směs rozdělte do šesti šálků či misek, dejte do ledničky a nechte nejméně dvě hodiny vychladit. Podávejte posypané čokoládovými hoblinkami.
Komentáře