Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 357 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 10 g
Tuky 8 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější – na rozdíl od tyčinek Mars, které dají vzniknout jemné a trochu karamelové verzi. Pěnu můžete podávat i ve větší míse, ale děti se určitě poperou o poslední zbyteček...

Suroviny

4 ks
tyčinky Mars nasekané na kousky
mléko 50 ml
kakao 4 PL
holandského typu
bílek 3 ks
z velkých vajec
čokoláda
1. Tyčinky, mléko a kakao dejte do kastrůlku se silným, nejlépe nepřilnavým dnem. Povařte na velmi mírném ohni za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Přelijte do misky a nechte čtvrthodinku chladnout. Směs občas promíchejte drátěnou metlou, aby zůstala hladká (karamel z tyčinek může mít tendenci tvořit hrudky).

2. Bílky ušlehejte do polotuha. Třetinu sněhu vetřete lžící k čokoládě, pak vetřete i zbytek.

3. Směs rozdělte do šesti šálků či misek, dejte do ledničky a nechte nejméně dvě hodiny vychladit. Podávejte posypané čokoládovými hoblinkami.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit