
Uživatelský
recept
recept
Lilek s tofu a rajčaty
Popis receptu:
použijte co nejzralejší rajčata a víno s výrazným buketem
Autor: Lukáš Sommer
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Lilek 1 ks
Tofu natural 100 g
Rajčata 2 ks
Sušená rajčata 2 ks
Bílé víno - suché 150 ml
Mořská sůl
Cukr
Panenský olivový olej
Hladká mouka
Smetana 20 ml
Citrónová šťáva
Příprava jídla
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru, přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky a pomalu pod pokličkou vaříme.
3. Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.
4. Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu s citronu.
5. Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.
6. Hotové lilky dáme na papírový ubrus, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.
Přidat komentář