Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Labne

Arabský sýr labne si snadno vyrobíte sami doma. Labne je součástí mnoha arabských předkrmů, ale úplně nejlepší je mlsat kuličky po jedné rovnou ze sklenice.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vykapávání 3 dny
P
Chuťovka Balkánská

Ingredience

    • 2 litry hustého živého bílého jogurtu (třeba řecký nebo smetanový)
    • 80 ml panenského olivového oleje + na zalití
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • šťáva a kůra z 1 biocitronu
    • 2 lžíce nasekaného kopru + trocha na dokončení
    • 1 lžíce nasekané čerstvé máty + na dokončení
    • mořská sůl
    • 2 snítky rozmarýnu na dokončení

Příprava jídla

1 Smíchejte jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu i kůru, nasekaný kopr a mátu, pak podle chuti osolte, dobře promíchejte a vlijte do mísy vyložené čistou utěrkou nebo gázou. Cípy zavažte a ochucený jogurt pověste do chladu a nechte vykapat. (Kdo nemá sklípek nebo chladnou spíž, může položit balíček do hrnce s pařáčkem, eventuálně zatížit a pak dát do chladničky.) Nechte stát 3 dny, vykapanou tekutinu občas slijte.

2 Z vykapané směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu, naskládejte je spolu s bylinkami natěsno do sklenic a zalijte olejem. Můžete je jíst hned, nebo uložit do chladu, kde vydrží 6 měsíců.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Flamiche

Otevřený Reuben sendvič

Mrkvová polévka s fetou a quinoou

Recept jako suvenýr

Přidat komentář