3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2468 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 191 g
Tuky 75 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Arabský sýr labne si snadno vyrobíte sami doma. Labne je součástí mnoha arabských předkrmů, ale úplně nejlepší je mlsat kuličky po jedné rovnou ze sklenice.

Suroviny

jogurt řeckého typu 2 l
olivový olej 80 ml
česnek 4
drcené
citron 1 ks
šťáva a kůra
kopr 2 PL
nasekaný
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
rozmarýn 2 snítka
na dokončení

1 Smíchejte jogurt, olej, česnek, citronovou šťávu i kůru, nasekaný kopr a mátu, pak podle chuti osolte, dobře promíchejte a vlijte do mísy vyložené čistou utěrkou nebo gázou. Cípy zavažte a ochucený jogurt pověste do chladu a nechte vykapat. (Kdo nemá sklípek nebo chladnou spíž, může položit balíček do hrnce s pařáčkem, eventuálně zatížit a pak dát do chladničky.) Nechte stát 3 dny, vykapanou tekutinu občas slijte.

2 Z vykapané směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu, naskládejte je spolu s bylinkami natěsno do sklenic a zalijte olejem. Můžete je jíst hned, nebo uložit do chladu, kde vydrží 6 měsíců.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit