Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramborovo-batátové pyré

Bramborovo-batátové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborovo-batátové pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 237 g
Tuky 92 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť.

Suroviny

brambory 1 kg
batáty 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 2 PL
tymián 2 snítky
sůl

1 Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky. Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami. Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a udělejte hladké pyré. Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit také jen z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit