Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborovo-batátové pyré
Nadívaná kachna na švestkách a bramborovo-batátové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborovo-batátové pyré

4.3/5 Počet hodnocení: 76
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2152 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 288 g
Tuky 92 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít  udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty!

Související recepty

Suroviny

oloupané, varný typ B nebo C
batáty 500 g
oloupané, 1-2 ks
tymián 2 snítky
sůl

Postup

1

Brambory i batáty nakrájejte na přibližně stejně velké kostky.

2

Uvařte v osolené vodě doměkka a poté sceďte. Rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci anebo vyšlehejte šlehacími metlami.

3

Postupně přilijte smetanu. Přidejte máslo a vytvořte hladké pyré. Osolte a dochuťte lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit pouze z batátů. V tom případě použijte o něco méně smetany. Je potřeba počítat s tím, že pyré bude sladší. Zajímavá je také varianta s povařeným celerem místo batátů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...