
Bramborovo-batátové pyré
Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť.
Vydání: 2014/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg moučných brambor
- 1–2 batáty (sladké brambory)
- asi 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 2 snítky tymiánu
- sůl
Příprava jídla
Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky. Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami. Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a udělejte hladké pyré. Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.
NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit také jen z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší.
Přidat komentář