Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty!
Suroviny
brambory
1
kg
oloupané, varný typ B nebo C
batáty
500
g
oloupané, 1-2 ks
smetana ke šlehání
200
ml
máslo
2
PL
tymián
2
snítky
sůl
Postup
1
Brambory i batáty nakrájejte na přibližně stejně velké kostky.
2
Uvařte v osolené vodě doměkka a poté sceďte. Rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci anebo vyšlehejte šlehacími metlami.
3
Postupně přilijte smetanu. Přidejte máslo a vytvořte hladké pyré. Osolte a dochuťte lístky tymiánu.
NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit pouze z batátů. V tom případě použijte o něco méně smetany. Je potřeba počítat s tím, že pyré bude sladší. Zajímavá je také varianta s povařeným celerem místo batátů.