Bramborovo-batátové pyré

Bramborovo-batátové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborovo-batátové pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 237 g
Tuky 92 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť.

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
batáty 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 2 PL
tymián 2 snítky
sůl

1 Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky. Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami. Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a udělejte hladké pyré. Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit také jen z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit