Bramborovo-batátové pyré

Bramborovo-batátové pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 223 g
Tuky 92 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť.

Suroviny

brambory 1 kg
batáty 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 2 PL
tymián 2 snítka
sůl

Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky. Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami. Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a udělejte hladké pyré. Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC

Pyré můžete připravit také jen z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit