Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bažinatá polévka - aneb zeleninový vyprošťovák

Popis receptu: 
Polévka má převážně zelenou barvu a je hustá jako bažina. Když se vaří také jako správná bažina bublá. Je to zaručený vyproťovák a nikdy nezbude.
Autor: Anna Brandlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4-5 mrkví Kus celeru (bulva) 2-3 stonky řapíkatého celeru 2 kořeny petržele 1 pórek 4-5 – stroužků česneku 2-3 velké brambory 2 hrsti pohanky Cca 1 pl drceného kmínu Kostka bujonu (s bylinkami nebo extra silného) nebo vývar 1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje Sůl Petrželová nebo celerová nať na ozdobu

Příprava jídla

Mrkev, celery, kořeny petržele, pórek a česnek nakrájíme. V hrnci rozpustíme olej s máslem a zeleninu spolu s drceným kmínem orestujeme. Zalijeme vývarem nebo rozpuštěným bujonem a přivedeme k varu. Jakmile voda vře, vhodíme pohanku a najemno nastrouhané syrové brambory. Ty by nám měly polévku zahustit. Ztlumíme oheň a vaříme cca 20 minut, dokud zelenina a pohanka nezměkne a polévka nezhoustne. Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou nebo celervou natí.
REKLAMA

Přidat komentář