
Uživatelský
recept
recept
Bažinatá polévka - aneb zeleninový vyprošťovák
Popis receptu:
Polévka má převážně zelenou barvu a je hustá jako bažina. Když se vaří také jako správná bažina bublá. Je to zaručený vyproťovák a nikdy nezbude.
Autor: Anna Brandlová
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
4-5 mrkví
Kus celeru (bulva)
2-3 stonky řapíkatého celeru
2 kořeny petržele
1 pórek
4-5 – stroužků česneku
2-3 velké brambory
2 hrsti pohanky
Cca 1 pl drceného kmínu
Kostka bujonu (s bylinkami nebo extra silného) nebo vývar
1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
Sůl
Petrželová nebo celerová nať na ozdobu
Příprava jídla
Mrkev, celery, kořeny petržele, pórek a česnek nakrájíme. V hrnci rozpustíme olej s máslem a zeleninu spolu s drceným kmínem orestujeme. Zalijeme vývarem nebo rozpuštěným bujonem a přivedeme k varu. Jakmile voda vře, vhodíme pohanku a najemno nastrouhané syrové brambory. Ty by nám měly polévku zahustit. Ztlumíme oheň a vaříme cca 20 minut, dokud zelenina a pohanka nezměkne a polévka nezhoustne. Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou nebo celervou natí.
Přidat komentář