Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.
Suroviny
ovesné vločky
80
g
přebrané
máslo
40
g
cibule
1
ks
malá, nakrájená, najemno
droždí
40
g
tj. kostka, sušené se nehodí)
žloutek
1
ks
pórek
propláchnuté, na kolečka, spařené
mrkev
100
g
směs (petržel, celer, na nudličky a spařené)
sůl
petrželka
zelená, nasekaná
Postup
1
Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka.
2
Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte.
3
Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte.
4
Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.