0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drožďová polévka s vločkami

Drožďová polévka s vločkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 73 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.

Suroviny

ovesné vločky 80 g
přebrané
máslo 40 g
cibule 1 ks
malá, nakrájená, najemno
droždí 40 g
tj. kostka, sušené se nehodí)
žloutek 1 ks
pórek
propláchnuté, na kolečka, spařené
mrkev 100 g
směs (petržel, celer, na nudličky a spařené)
sůl
petrželka
zelená, nasekaná

Postup

1

Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka.

2

Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte.

3

Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte.

4

Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.

Související články

Jarní polévka 6x jinak
  • Tipy a triky

Jarní polévka 6x jinak

S odvahou zkombinujte suroviny, ze kterých byste polévku obvykle nevařili. Naše nápady na jarní vaření vás okouzlí. ...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit