Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drožďová polévka s vločkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 35
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1093 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 77 g
Tuky 88 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drožďová polévka s vločkami je nenápadná, avšak zaslouží si vaši pozornost i přízeň. Věřte, že jednodušší už to snad ani být nemůže. Ultra rychlá a super výživná polévka s ovesnými vločkami a droždí uspokojí malý hlad a můžete ji připravit i pro děti.

Suroviny

malá, nakrájená najemno
tj. kostka (sušené se nehodí)
pórek
kousek, propláchnutý, na kolečka, spařené
kořenová zelenina 100 g
směs mrkev, petržel, celer - na nudličky a spařené
sůl
petrželka
zelená, nasekaná

Postup

1

Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka.

2

Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte.

3

Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte.

4

Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...