Drožďová polévka s vločkami

Drožďová polévka s vločkami

3.3 / 5. Počet hodnocení: 29
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 73 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.

Suroviny

ovesné vločky 80 g
přebrané
máslo 40 g
cibule 1 ks
malá, nakrájená, najemno
droždí 40 g
tj. kostka, sušené se nehodí)
žloutek 1 ks
pórek
propláchnuté, na kolečka, spařené
mrkev 100 g
směs (petržel, celer, na nudličky a spařené)
sůl
petrželka
zelená, nasekaná

1 Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka. Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte. Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte. Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit