Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 67
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5934 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 487 g
Tuky 363 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do špenátového krému zahuštěného bramborou budete podle receptu přidávat špenát a petrželku postupně, získá sytější barvu a výraznější chuť. Tento jednoduchý a výborný špenátový krém zažene všechny vaše dosavadní vzpomínky na špenátovou polévku.

Suroviny

čerstvé listy nebo mražený
najemno
česnek 4 stroužky
nasekaný
nebo olivový olej
velká, moučná (varný typ C)
vývar zeleninový 1,25 l
petrželka 100 g
hladkolistá
sůl
pepř
čerstvě mletý
oregano 1 ČL
nebo snítka čerstvého
bageta 4 plátky
rozpečená se 4 lžícemi nastrouhaného tvrdého sýra (ementál, gouda apod.) k podávání
pancetta 4 plátky
opečená k podávání
polníček 1 hrst
na ozdobu

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.

2

Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut.

3

Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.

4

Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Špenátový krém podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.

NĚCO NAVÍC
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín