Když do krému zahuštěného bramborou budete přidávat špenát a petrželku postupně, bude mít sytější barvu a výraznější chuť.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut.
Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.
Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.
NĚCO NAVÍC
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- 24 top receptů na krémové polévky ze zeleniny i luštěnin, s masem i bez(24 receptů)
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů)
- Lahodné krémové polévky, které vás nenechají o hladu(22 receptů)
- Jak uvařit lahodnou polévku, která zasytí: Myslete na bílkoviny(21 receptů)