Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (42)
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5831 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 475 g
Tuky 363 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do krému zahuštěného bramborou budete přidávat špenát a petrželku postupně,  bude mít sytější barvu a výraznější chuť.

Suroviny

400 g
čerstvý špenát (omyté listy) nebo mraženého
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
nasekaný
máslo 2 PL
nebo olivový olej
brambory 1 ks
moučná (varný typ C)
vývar zeleninový 1.25 l
petrželka 100 g
hladkolistá
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
pepř
mletý
oregano 1 ČL
nebo snítka
bageta 4 plátky
rozpečené se 4 lžícemi nastrouhaného tvrdého sýra (ementál, gouda apod.) k podávání
pancetta 4 plátky
opečená k podávání
polníček hrst
na ozdobu

1 V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut. Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.

2 Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.

NĚCO NAVÍC
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit