Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky
Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1996 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 195 g
Tuky 79 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní oběd si zkrátka žádá vývar s knedlíčky! Ovšem nemusí být nutně játrové, stejnou parádu uděláte i s krupicovými s porcí voňavých bylinek. 

Související recepty

Suroviny

pórek ½ ks
mrkev 2 ks
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 2 l
Na knedlíčky
+ na vymazání
vejce 50 g
cca 1 vejce
krupice 100 g
sůl 1 špetka
+ na vaření a dochucení
bylinky 1 hrst
čerstvé – pažitka, hladkolistá petrželka, bazalka..., nasekané nadrobno + další na ozdobení polévky

Postup

1

Začněte knedlíčky: Máslo rozpusťte, přidejte vejce, prošlehejte a vmíchejte krupici, sůl, muškátový květ a bylinky. Těsto v misce zakryjte potravinovou fólií, aby neosychalo,
a nechte aspoň 15 minut stát. Pak vytvarujte menší kuličky (vařením zhruba zdvojnásobí objem), položte je na talíř vymazaný máslem, dejte do lednice lehce ztuhnout. Vařte je v mírně osolené vodě cca 20–30 minut.

2

Pórek podélně rozčtvrťte a nakrájejte natenko, mrkev na jemné nudličky. V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opečte pórek dosklovita. Přilijte vývar, přiveďte k varu. Vložte kuřecí prso a vařte 10–15 minut, aby maso bylo uvařené. Poté jej vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do polévky. Vsypte mrkev, špenát a nechte ho zavadnout. Polévku dosolte a podávejte s čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Knedlíčky lze vařit přímo v polévce, vařením zvlášť ale nad nimi máte větší kontrolu a vývar zůstane čistý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín