0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky

Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka s krupicovými knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1996 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 195 g
Tuky 79 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní oběd si zkrátka žádá vývar s knedlíčky! Ovšem nemusí být nutně játrové, stejnou parádu uděláte i s krupicovými s porcí voňavých bylinek. 

Suroviny

pórek ½ ks
mrkev 2 ks
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 2 l
Na knedlíčky
máslo 50 g
+ na vymazání
vejce 50 g
cca 1 vejce
krupice 100 g
sůl 1 špetka
+ na vaření a dochucení
muškátový květ 1 špetka
bylinky 1 hrst
čerstvé – pažitka, hladkolistá petrželka, bazalka..., nasekané nadrobno + další na ozdobení polévky

Postup

1

Začněte knedlíčky: Máslo rozpusťte, přidejte vejce, prošlehejte a vmíchejte krupici, sůl, muškátový květ a bylinky. Těsto v misce zakryjte potravinovou fólií, aby neosychalo,
a nechte aspoň 15 minut stát. Pak vytvarujte menší kuličky (vařením zhruba zdvojnásobí objem), položte je na talíř vymazaný máslem, dejte do lednice lehce ztuhnout. Vařte je v mírně osolené vodě cca 20–30 minut.

2

Pórek podélně rozčtvrťte a nakrájejte natenko, mrkev na jemné nudličky. V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opečte pórek dosklovita. Přilijte vývar, přiveďte k varu. Vložte kuřecí prso a vařte 10–15 minut, aby maso bylo uvařené. Poté jej vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do polévky. Vsypte mrkev, špenát a nechte ho zavadnout. Polévku dosolte a podávejte s čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Knedlíčky lze vařit přímo v polévce, vařením zvlášť ale nad nimi máte větší kontrolu a vývar zůstane čistý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč