Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina z olivového oleje

Ne, nezbláznili jsme se! Zmrzlinu jsme jedli celý týden, pokaždé od jiného kuchaře, ale vždycky byla fantastická.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do 20 minut
Mražení: 6 hodin
P
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 500 ml plnotučného mléka
    • 125 g krupicového cukru
    • 4 žloutky
    • 100 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Mléko dejte vařit do silnostěnného hrnce a přiveďte ho témeř k bodu varu.

2 Žloutky šlehejte v míse s cukrem, až zbělají a získají asi dvojnásobný objem. Mixér nastavte na nižší výkon a po kapkách přišlehávejte olej. Až bude olej zašlehaný, po lžících zašlehávejte horké mléko.

3 Směs nechte vychladnout a pak ji dejte buď do zmrzlinovače, nebo přelijte do plastové nádobky do mrazáku.

4 Pokud zmrzlinovač nemáte, choďte pravidelně zmrzlinu promíchávat vidličkou – jen tak se neusadí těžší suroviny na dně.

5 Podávejte s čerstvými fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo mandlovými sušenkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maková zmrzlina s horkými švestkami

20x skvělá domácí zmrzlina

Olivy k snídani

Zapečené chorizo s bramborami

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Bramborový krém s vůní lanýžů

Maková panenka s olivovou salsou

Sladký koláč s olivami

REKLAMA

Přidat komentář