Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
4,1 (18x)
11. 1. 2022
Karamelová zmrzlina s mořskou solí
Apetit
Karamelová zmrzlina s mořskou solí
Apetit


Pro zkušené
< 60 min
4,1 (18x)

Samotná karamelová zmrzlina je vynikající a zvládnete ji připravit i bez zmrzlinovače. Sladká, smetanová, hedvábná... Pokud ale přidáte mořskou sůl, změní se v opravdu nadpozemský zážitek! Kombinace sladkého a slaného je totiž silně návyková. Dejte si na výběru soli skutečně záležet a použijte kvalitní, skvělá je třeba bretaňská sůl z Guérande, solný květ z Mallorky nebo uzená maldonská, která dodá mírně kouřový nádech.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 4186 kcal
  • Bílkoviny 104 g
  • Sacharidy 215 g
  • Tuky 326 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(18 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/1

Ještě než se stihneme rozloučit s letošním náročným rokem, vyjde ve středu 16. 12. lednové číslo Apetitu. Doufáme, že díky němu vykročíte vstříc novým výzvám a zážitkům roku 2021 s chutí a úsměvem. Nachystali jsme pro vás recepty na tradiční chlebíčky a další tipy na silvestrovské občerstvení i novoroční menu s luštěninami. Dopřejeme vám ale také poctivou porci vitaminů v podobě citrusů či vyprošťováky, které vás zachrání, pokud to s oslavami trochu přeženete. Společně nahlédneme nejen do nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha, ale i pod ruce talentovaným šéfkuchařům z Ambiente. A život si zaslouženě osladíme luxusními dezerty a snovými poháry. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Zmrzlina Turecká káva

Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?