Samotná karamelová zmrzlina je vynikající a zvládnete ji připravit i bez zmrzlinovače. Sladká, smetanová, hedvábná... Pokud ale přidáte mořskou sůl, změní se v opravdu nadpozemský zážitek! Kombinace sladkého a slaného je totiž silně návyková. Dejte si na výběru soli skutečně záležet a použijte kvalitní, skvělá je třeba bretaňská sůl z Guérande, solný květ z Mallorky nebo uzená maldonská, která dodá mírně kouřový nádech.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 4186 kcal
- Bílkoviny 104 g
- Sacharidy 215 g
- Tuky 326 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/1
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/1
Ještě než se stihneme rozloučit s letošním náročným rokem, vyjde ve středu 16. 12. lednové číslo Apetitu. Doufáme, že díky němu vykročíte vstříc novým výzvám a zážitkům roku 2021 s chutí a úsměvem. Nachystali jsme pro vás recepty na tradiční chlebíčky a další tipy na silvestrovské občerstvení i novoroční menu s luštěninami. Dopřejeme vám ale také poctivou porci vitaminů v podobě citrusů či vyprošťováky, které vás zachrání, pokud to s oslavami trochu přeženete. Společně nahlédneme nejen do nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha, ale i pod ruce talentovaným šéfkuchařům z Ambiente. A život si zaslouženě osladíme luxusními dezerty a snovými poháry. Apetit, napsáno s chutí.