Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banana Split s pařížskou šlehačkou

Klasika pozměněná tak, že si ji rádi znovu připomenete.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT20M
Pohár

Ingredience

    • 2 banány, oloupané
    • 30 g mléčné čokolády
    • 100 ml tmavé čokoládové polevy
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 200 ml banánové zmrzliny

Příprava jídla

1 Čokoládu rozlámejte do misky, posaďte ji na kastrol s vroucí vodou a rozpusťte. Vyšlehejte smetanu dotuha a pomalu ji smíchejte s tekutou zchladlou čokoládou. Pařížskou šlehačku dejte vychladit.

2 Nakrájejte si jeden a půl banánu na drobné kostičky. Část pak vložte na dno skleniček. Navrch dejte banánovou zmrzlinu, posypte zbytkem kostiček banánu a přelijte rozpuštěnou čokoládovou polevou. Jako poslední vrstvu naneste vychlazenou pařížskou šlehačku (můžete i s pomocí cukrářského sáčku). Celý pohár dozdobte plátky banánu.

NĚCO NAVÍC
Pokud nebudete pohár podávat okamžitě, pokapejte kousky banánu pár kapkami citronové šťávy, aby nezhnědl, případně mírně oslaďte moučkovým cukrem, abyste chuť vyrovnali.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Papájovo-mangový pohár s pusinkami

Pohár s jablky & mascarpone

Mascarpone s jahodami a citronovou trávou

Šlehaný borůvkový cheesecake

Kávové semifreddo s italskými sušenkami

Pěna z bílé čokolády s třešněmi

Vinná pěna s lesním ovocem

Kokosová panna cotta s kiwi želé

REKLAMA

Přidat komentář