0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový pohár s třešněmi

čokoládový pohár s třešněmi
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Čokoládový pohár s třešněmi

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2072 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 118 g
Tuky 155 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Počkejte, až přátelé zjistí, že se v pohárech skrývá horká čokoládová dobrota! Brandy a pikantně kontrastující višně už jenom završí jejich nadpozemské blaho.

Suroviny

máslo 80 g
+ na vymazání
kakao 1 PL
na vysypání sklenic
tmavá čokoláda 80 g
vejce 2 ks
+ 1 žloutek
krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
4 PL
třešně v brandy (viz tip)
k podávání

1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtyři 150ml pohárky nebo formičky vymažte máslem, vysypte kakaem a přebytek vyklepněte. Na vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu.

2 Vajíčka, žloutek a cukr ušlehejte elektrickými metlami v míse, až směs zesvětlá, zhoustne a zdvojnásobí objem. Vlijte k ní rozpuštěnou čokoládovou směs, lžící ji zlehka zatřete a stejně postupujte i s moukou. Vzniklou směsí naplňte formy do dvou třetin. (Až sem si můžete poháry připravit den předem a uchovat v chladu do doby dokončení).

3 Pečte na plechu 12 až 13 minut (14 minut až čtvrt hodiny, pokud jste je nechali den stát). Směs by měla po okrajích zpevnit, ale uprostřed se ještě chvět.

4 Každý pohár položte na talířek, uprostřed prolomte vidličkou důlek a vložte do něj třešně spolu s trochou brandy. Poháry podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC:  Třešně nebo višně si můžete naložit sami; hodí se i kompotované. V alkoholu by si měly pobýt aspoň týden, aby dobře nasákly. Kromě brandy můžete použít i třešňovici, rum nebo griotku. Pokud alkohol naopak nechcete, zkuste ovoce naložit do cukrového sirupu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč