Počkejte, až přátelé zjistí, že se v pohárech skrývá horká čokoládová dobrota! Brandy a pikantně kontrastující višně už jenom završí jejich nadpozemské blaho.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Čtyři 150ml pohárky nebo formičky vymažte máslem, vysypte kakaem a přebytek vyklepněte. Na vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu.
2 Vajíčka, žloutek a cukr ušlehejte elektrickými metlami v míse, až směs zesvětlá, zhoustne a zdvojnásobí objem. Vlijte k ní rozpuštěnou čokoládovou směs, lžící ji zlehka zatřete a stejně postupujte i s moukou. Vzniklou směsí naplňte formy do dvou třetin. (Až sem si můžete poháry připravit den předem a uchovat v chladu do doby dokončení).
3 Pečte na plechu 12 až 13 minut (14 minut až čtvrt hodiny, pokud jste je nechali den stát). Směs by měla po okrajích zpevnit, ale uprostřed se ještě chvět.
4 Každý pohár položte na talířek, uprostřed prolomte vidličkou důlek a vložte do něj třešně spolu s trochou brandy. Poháry podávejte se zakysanou smetanou.
NĚCO NAVÍC: Třešně nebo višně si můžete naložit sami; hodí se i kompotované. V alkoholu by si měly pobýt aspoň týden, aby dobře nasákly. Kromě brandy můžete použít i třešňovici, rum nebo griotku. Pokud alkohol naopak nechcete, zkuste ovoce naložit do cukrového sirupu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů)
Komentáře
Andrea Turoková
05.03.2009 17:17
03/2008