Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Perníčky pro FS hotel
Perníčky pro FS hotel


< 60 min
0,0 (0x)

Všechny suroviny kromě mouky smícháme v míse, až nakonec zapracujeme 80 dkg hladké mouky, zbylých 10 dkg případně až druhý den a necháme při pokojové teplotě uležet minimálně do druhého dne (12 hodin). Před pečením těsto řádně rukama propracujeme po dobu cca 10 – 15 min, až je pěkně hladké. Na pomoučněném válu rozválíme na asi 0,5 cm silnou placku a formičkami vykrajujeme perníky a klademe na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečící papír). V troubě pečeme do růžova a 160 - 180 v elektrické troubě 6 – 7 minut. Během pečení kontrolujte, opravdu jen do růžova, mohou se lehce spálit! Po upečení ještě horké potíráme celým rozšlehaným vejcem, které můžeme přibarvit hnědou potravinářskou barvou. Před zdobením nechte perníčky alespoň 3 dny uležet.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 9067 kcal
  • Bílkoviny 202.83 g
  • Sacharidy 1577.17 g
  • Tuky 173.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt