Všechny suroviny kromě mouky smícháme v míse, až nakonec zapracujeme 80 dkg hladké mouky, zbylých 10 dkg případně až druhý den a necháme při pokojové teplotě uležet minimálně do druhého dne (12 hodin). Před pečením těsto řádně rukama propracujeme po dobu cca 10 – 15 min, až je pěkně hladké. Na pomoučněném válu rozválíme na asi 0,5 cm silnou placku a formičkami vykrajujeme perníky a klademe na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečící papír). V troubě pečeme do růžova a 160 - 180 v elektrické troubě 6 – 7 minut. Během pečení kontrolujte, opravdu jen do růžova, mohou se lehce spálit! Po upečení ještě horké potíráme celým rozšlehaným vejcem, které můžeme přibarvit hnědou potravinářskou barvou.
Před zdobením nechte perníčky alespoň 3 dny uležet.