Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na cca 6 plechů
vejce 3 ks
žloutek 3 ks
moučkový cukr 20
vanilkový cukr 1 ks
med 25
perníkové koření 2
jedlá soda 2
máslo 9
rozpuštěné
mouka pšeničná hladká 80
podle velikosti vajec
vanilkový cukr 1 ks
Všechny suroviny kromě mouky smícháme v míse, až nakonec zapracujeme 80 dkg hladké mouky, zbylých 10 dkg případně až druhý den a necháme při pokojové teplotě uležet minimálně do druhého dne (12 hodin). Před pečením těsto řádně rukama propracujeme po dobu cca 10 – 15 min, až je pěkně hladké. Na pomoučněném válu rozválíme na asi 0,5 cm silnou placku a formičkami vykrajujeme perníky a klademe na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečící papír). V troubě pečeme do růžova a 160 - 180 v elektrické troubě 6 – 7 minut. Během pečení kontrolujte, opravdu jen do růžova, mohou se lehce spálit! Po upečení ještě horké potíráme celým rozšlehaným vejcem, které můžeme přibarvit hnědou potravinářskou barvou. Před zdobením nechte perníčky alespoň 3 dny uležet.
Autor: Jana Novotná

Obchod Apetit