Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Perníčky pro FS hotel

Popis receptu: 
Naše milá cukrářka Nataša se rozhodla, že svůj recept na staročeský perník poskytne i našim přátelům na facebooku. Vyzkoušela jsem recept osobně, jsou to ty nejlepší perníčky, jaké jsem kdy ochutnala. Recept je jednoduchý, vyzkoušejte a napište, jak se vám perníčky povedly. A nezapomeňte na fotky! Martina V. , Four Seasons Hotel Prague, fotogalrie FB
Autor: Jana Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na cca 6 plechů 3 celá vejce 3 žloutky 20dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 25 dkg medu 2 vrchovaté lžičky perníkového koření 2 lžičky jedlé sody 9 lžic rozpuštěného másla 80 – 90 dkg hladké mouky (podle velikosti vajec) 1 vanilkový cukr

Příprava jídla

Všechny suroviny kromě mouky smícháme v míse, až nakonec zapracujeme 80 dkg hladké mouky, zbylých 10 dkg případně až druhý den a necháme při pokojové teplotě uležet minimálně do druhého dne (12 hodin). Před pečením těsto řádně rukama propracujeme po dobu cca 10 – 15 min, až je pěkně hladké. Na pomoučněném válu rozválíme na asi 0,5 cm silnou placku a formičkami vykrajujeme perníky a klademe na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečící papír). V troubě pečeme do růžova a 160 - 180 v elektrické troubě 6 – 7 minut. Během pečení kontrolujte, opravdu jen do růžova, mohou se lehce spálit! Po upečení ještě horké potíráme celým rozšlehaným vejcem, které můžeme přibarvit hnědou potravinářskou barvou. Před zdobením nechte perníčky alespoň 3 dny uležet.
REKLAMA

Přidat komentář