Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-fíková buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4083 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 316 g
Tuky 235 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V těstě není žádná mouka, takže tuhle buchtu můžete směle podávat i celiakům.

Suroviny

fíky 250 g
6–12 zelených fíků na ozdobu
na opečení plus na vymazání
vejce 5 ks
na poprášení
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle 200 g
mleté
čokoláda na vaření 180 g
najemno strouhaná
nastrouhaná, nebo 1–2 lžičky sušené
škrob 50 g
bramborový
kypřicí prášek do pečiva 5 g

Postup

1

Zelené fíky (6–12, záleží na jejich velikosti) omyjte, osušte a lehce je obalte v mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a fíky na něm opékejte 3-4 minuty za opatrného obracení. Vyjměte a dejte stranou.

2

Omyjte 250 g fíků, osušte je, odstopkujte a nakrájejte nahrubo. Vejce s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dejte do mísy a šlehejte ručním šlehačem aspoň 5 minut, až směs napění, zesvětlá a nabude.

3

V jiné míse smíchejte mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, citronovou kůru, škrob, pokrájené fíky a kypřicí prášek. Po částech do směsi opatrně vmíchejte našlehaná vejce.

4

Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přendejte do máslem vymazané formy o velikosti 22 x 22 cm (nebo 18 x 28 cm) a do těsta umístěte opečené fíky (nechte mezi nimi rozestupy). Buchtu pečte asi 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout, nakrájejte na pruhy a před podáváním pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...