Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-fíková buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4083 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 316 g
Tuky 235 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V těstě není žádná mouka, takže tuhle buchtu můžete směle podávat i celiakům.

Suroviny

fíky 250 g
6–12 zelených fíků na ozdobu
na opečení plus na vymazání
vejce 5 ks
na poprášení
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle 200 g
mleté
čokoláda na vaření 180 g
najemno strouhaná
nastrouhaná, nebo 1–2 lžičky sušené
škrob 50 g
bramborový
kypřicí prášek do pečiva 5 g

1 Zelené fíky (6–12, záleží na jejich velikosti) omyjte, osušte a lehce je obalte v mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a fíky na něm opékejte 3-4 minuty za opatrného obracení. Vyjměte a dejte stranou.

2 Omyjte 250 g fíků, osušte je, odstopkujte a nakrájejte nahrubo. Vejce s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dejte do mísy a šlehejte ručním šlehačem aspoň 5 minut, až směs napění, zesvětlá a nabude.

3 V jiné míse smíchejte mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, citronovou kůru, škrob, pokrájené fíky a kypřicí prášek. Po částech do směsi opatrně vmíchejte našlehaná vejce.

4 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přendejte do máslem vymazané formy o velikosti 22 x 22 cm (nebo 18 x 28 cm) a do těsta umístěte opečené fíky (nechte mezi nimi rozestupy). Buchtu pečte asi 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout, nakrájejte na pruhy a před podáváním pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč