Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. Smíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte máslo a prohněťte ho prsty na drobenku. V jiné míse smíchejte javorový sirup a podmáslí (nebo mléko).
V drobence udělejte důlek a doprostřed vlijte podmáslí. Pomocí vidličky spojte, pak propracujte rukama. Buďte ale opatrní a nepřežeňte to, aby se vám máslo nerozpustilo pod rukama a těsto neteklo; mělo by být měkce formovatelné, ale stále pevné. Pokud je suché, přidejte trochu mléka, v opačném případě přisypte mouku.
Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na tloušťku 3–4 cm. Vykrajujte kolečka a položte je na plech, aby se skoro dotýkala. Koláčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Polovinu z nich potřete marmeládou a sýrem a přiklopte druhou půlkou. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní menu na čajovou party: 11 receptů, ktorými pohostíte každého(11 receptů )
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů )