0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Javorové vdolečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 10-12 vdolečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3239 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 319 g
Tuky 176 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
+ navíc na poprášení
mouka celozrnná 80 g
ovesné vločky 35 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
krupicový cukr 2 PL
sůl 0.5 ČL
máslo 160 g
nakrájené na kousky, + navíc na vymazání
javorový sirup 4 PL
podmáslí 4 PL
lze nahradit mlékem
vejce 1 ks
marmeláda
na potření
krémový sýr 200 g

1 Troubu předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. Smíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte máslo a prohněťte ho prsty na drobenku. V jiné míse smíchejte javorový sirup a podmáslí (nebo mléko).

2 V drobence udělejte důlek a doprostřed vlijte podmáslí. Pomocí vidličky spojte, pak propracujte rukama. Buďte ale opatrní a nepřežeňte to, aby se vám máslo nerozpustilo pod rukama a těsto neteklo; mělo by být měkce formovatelné, ale stále pevné. Pokud je suché, přidejte trochu mléka, v opačném případě přisypte mouku.

3 Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na tloušťku 3–4 cm. Vykrajujte kolečka a položte je na plech, aby se skoro dotýkala. Koláčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Polovinu z nich potřete marmeládou a sýrem a přiklopte druhou půlkou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit