Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Javorové vdolečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na 10-12 vdolečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3239 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 319 g
Tuky 176 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.

Suroviny

+ navíc na poprášení
mouka celozrnná 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
máslo 160 g
nakrájené na kousky, + navíc na vymazání
lze nahradit mlékem
vejce 1 ks
marmeláda
na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem. Smíchejte všechny suché ingredience, pak přidejte máslo a prohněťte ho prsty na drobenku. V jiné míse smíchejte javorový sirup a podmáslí (nebo mléko).

2

V drobence udělejte důlek a doprostřed vlijte podmáslí. Pomocí vidličky spojte, pak propracujte rukama. Buďte ale opatrní a nepřežeňte to, aby se vám máslo nerozpustilo pod rukama a těsto neteklo; mělo by být měkce formovatelné, ale stále pevné. Pokud je suché, přidejte trochu mléka, v opačném případě přisypte mouku.

3

Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na tloušťku 3–4 cm. Vykrajujte kolečka a položte je na plech, aby se skoro dotýkala. Koláčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 20–25 minut dozlatova. Polovinu z nich potřete marmeládou a sýrem a přiklopte druhou půlkou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...