Skvělý moučník plný zdravých přísad.
Suroviny
lněná semínka
50
g
zlaté, mleté
vanilka
½
ČL
pravá
skořice
2
ČL
mletá
sůl
1
špetka
jablečná šťáva
500
ml
mošt
mouka pohanková hladká
100
g
mouka kukuřičná
100
g
mouka rýžová
100
g
kypřicí prášek do pečiva
4
ČL
rozinky
100
g
jablko
300
g
oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na menší kousky
javorový sirup
100
ml
či rýžový sirup
olej
100
ml
sezamový nebo slunečnicový
Postup
1
Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.
2
Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.
3
Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.