0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3008 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 421 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý moučník plný zdravých přísad.

Suroviny

lněná semínka 50 g
zlaté, mleté
vanilka 0.5 ČL
pravá
skořice 2 ČL
mletá
sůl 1 špetka
jablečná šťáva 500 ml
mošt
mouka pohanková hladká 100 g
mouka kukuřičná 100 g
mouka rýžová 100 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
rozinky 100 g
jablko 300 g
oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na menší kousky
javorový sirup 100 ml
či rýžový sirup
olej 100 ml
sezamový nebo slunečnicový

1 Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.

2 Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.

3 Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit