0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3008 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 421 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý moučník plný zdravých přísad.

Suroviny

lněná semínka 50 g
zlaté, mleté
vanilka ½ ČL
pravá
skořice 2 ČL
mletá
sůl 1 špetka
jablečná šťáva 500 ml
mošt
mouka pohanková hladká 100 g
mouka rýžová 100 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
rozinky 100 g
jablko 300 g
oloupaná, bez jádřinců, nakrájená na menší kousky
javorový sirup 100 ml
či rýžový sirup
olej 100 ml
sezamový nebo slunečnicový

1 Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.

2 Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.

3 Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč