Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Šefkuchař Andrea Accordi vaří DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI

Popis receptu: 
Šefkuchař Andrea Accordi vaří DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI Pro 4 osoby 500 g brambor s červenou slupkou 1 žloutek 80g hladké mouky 00 80 g parmazánu sůl Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu. Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Uvařené vložíme do připravené omáčky. Omáčka 20 cl. extra panenský olivový olej 1 červena cibule tropea nakrájena na velmi tekné plátky 100 gr. slaniny Guanciale Pár kapek balsamikového octa 150 gr. rajčat Pendolo, oloupaných a nakrájených 3 nakrájené lístky bazalky Nastrouhaný parmazán Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu. Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut. Přidejte ocet, rajčata a bazalku. Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte. Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.
Autor: Jana Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 g brambor s červenou slupkou 1 žloutek 80g hladké mouky 00 80 g parmazánu sůl

Příprava jídla

Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu. Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Uvařené vložíme do připravené omáčky. Omáčka 20 cl. extra panenský olivový olej 1 červena cibule tropea nakrájena na velmi tekné plátky 100 gr. slaniny Guanciale Pár kapek balsamikového octa 150 gr. rajčat Pendolo, oloupaných a nakrájených 3 nakrájené lístky bazalky Nastrouhaný parmazán Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu. Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut. Přidejte ocet, rajčata a bazalku. Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte. Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.
REKLAMA

Přidat komentář