
Uživatelský
recept
recept
Šefkuchař Andrea Accordi vaří DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI
Popis receptu:
Šefkuchař Andrea Accordi vaří DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI
Pro 4 osoby
500 g brambor s červenou slupkou
1 žloutek
80g hladké mouky 00
80 g parmazánu
sůl
Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu. Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Uvařené vložíme do připravené omáčky.
Omáčka
20 cl. extra panenský olivový olej
1 červena cibule tropea nakrájena na velmi tekné plátky
100 gr. slaniny Guanciale
Pár kapek balsamikového octa
150 gr. rajčat Pendolo, oloupaných a nakrájených
3 nakrájené lístky bazalky
Nastrouhaný parmazán
Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu. Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut. Přidejte ocet, rajčata a bazalku. Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte. Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.
Autor: Jana Novotná
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
500 g brambor s červenou slupkou
1 žloutek
80g hladké mouky 00
80 g parmazánu
sůl
Příprava jídla
Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu. Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme. Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky. Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Uvařené vložíme do připravené omáčky.
Omáčka
20 cl. extra panenský olivový olej
1 červena cibule tropea nakrájena na velmi tekné plátky
100 gr. slaniny Guanciale
Pár kapek balsamikového octa
150 gr. rajčat Pendolo, oloupaných a nakrájených
3 nakrájené lístky bazalky
Nastrouhaný parmazán
Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu. Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut. Přidejte ocet, rajčata a bazalku. Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte. Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.
Přidat komentář