0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí bramborové gnocchi podle šefkuchaře Andrea Accordiho

Domácí bramborové gnocchi podle šefkuchaře Andrea Accordiho

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2297 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 167 g
Tuky 140 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 500 g
s červenou slupkou
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 80 g
parmazán 80 g
sůl
Na omáčku
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na velmi tekné plátky
uzená slanina 100 g
balzamikový ocet
rajče 150 g
oloupaných a nakrájených
bazalka

Postup

1

Brambory (nikdy nepoužívejte ranné) pečeme na hrubé soli v troubě při 150°C 1 hodinu.

2

Ještě horké oloupeme a nastrouháme (propasírujeme) a ihned přidáme žloutky, mouku, parmazán, sůl, a velmi rychle zamícháme.

3

Těsto upravíme do tvaru válečku, rozkrájíme na zhruba 12g kousky.

4

Ty pak v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vydličky vytvoříme tvar nok.

5

Noky jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu 2 -3 minut, dokud gnocchi nevyplavou na povrch.

6

Uvařené vložíme do připravené omáčky.

7

Omáčka:  Nastrouhaný parmazán Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli a vařte velmi pomalu 20 minut – cibule by neměla změnit barvu.

8

Přidejte slaninu a vařte dalších 5 minut.

9

Přidejte ocet, rajčata a bazalku.

10

Do hotové omáčky vložte gnocchi, posypte parmazánem a promíchejte.

Tip: Nakonec je možné pokrm ješte posypat křupavou slaninou, červenou cibulkou a bazalkou.

Autor: vsetecka

Obchod Apetit