Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

3.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10586 kcal
Bílkoviny 402 g
Sacharidy 1865 g
Tuky 149 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne jsou vydatné a dodají energii, kterou budete na pečení cukroví a vánoční přípravy potřebovat. Jejich největší síla je ale v dokonalém prolnutí chutí a hedvábně jemném bešamelu - když je jíte, máte pocit, jako by vás někdo hladil!

Suroviny

lasagne (těstovina) 16 plátků
Na rajčatovo-lilkovou omáčku
lilek 3 ks
velký, na kostičky, předem vypocené (viz Něco navíc)
sůl
olivový olej
na opékání
velké, na kostičky
česnek 4 stroužky
nadrobno
sušené, drcené, podle chuti
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky
sójová omáčka 1 ČL
Na ricottovou náplň
ricotta 500 g
nastrouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhaný

Postup

1

Lilek po částech opečte dozlatova ve velké nepřilnavé pánvi, ke každé várce vždy přidejte lžíci oleje. Lilek by měl změknout. Opečený ho odložte na papírové utěrky.

2

Do pánve přilijte 1 lžíci oleje a asi 5 minut na něm opékejte cibuli, dokud nezměkne. Vmíchejte česnek a ještě minutu opékejte, potom vraťte do pánve opečený lilek a přidejte rajčata, rajčatové pyré, cukr a chilli. Přiveďte těsně pod bod varu, ztlumte a nechte probublávat zhruba 10 minut. Sundejte z plotny, vmíchejte část nasekaných bazalkových lístků (pár celých schovejte na ozdobení) a sójovou omáčku a dochuťte solí, je-li to třeba.

3

Všechny ingredience na ricottovou náplň promíchejte a dejte stranou.

4

Na sýrovou omáčku dejte do hrnce všechny přísady a míchejte je na středním plameni, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ztlumte plamen a ještě pět minut nechte probublávat. Dochuťte solí.

5

Troubu předehřejte na 180°C. Do formy na lasagne dejte polovinu lilkové směsi, zakryjte třetinou lasagní a tu potřete ricottovou směsí. Opět zakryjte třetinou lasagní a na ně navrstvěte zbylou lilkovou směs. Zakryjte poslední třetinou lasagní a vše zalijte sýrovou omáčkou (v téhle chvíli můžete lasagne dát do mrazáku, pokud je nebudete péct ihned). Lasagne dejte do trouby a pečte zhruba 50 minut až hodinu.

NĚCO NAVÍC
Lilek nakrájený na kostky dejte do cedníku a důkladně ho prosypte solí. Nechte alespoň 20 minut vypotit, důkladně propláchněte a osušte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč