Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus se špenátem

Kuskus se špenátem

4.1/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 255 g
Tuky 96 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a lehké jídlo, ideální rychlá letní večeře.

Související recepty

Suroviny

kuskus 250 g
vroucí
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
lze nahradit pomazánkovým máslem
25 g
piniová semínka
strouhaný, dle chuti a fantazie
sůl

Postup

1

Kuskus připravte podle návodu, namísto vody použijte zeleninový bujon.

2

Ve velké pánvi na oleji prohřejte česnek, přidejte špenát, lehce osolte a na mírném plameni nechte zavadnout.

3

Pak kuskus smíchejte s obsahem pánve. Přidejte zakysanou smetanu. Posypte semínky, případně strouhaným sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

02.10.2014 00:17

Přidala jsem ještě kukuřici a místo strouhaného sýru balkánský. Paráda:) jogurt příjemně zjemní celý kuskus

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...