Suroviny
vepřová kýta
½
kg
bez kosti
cibule
1
ks
smetana ke šlehání
1
ks
zakysaná smetana
1
bal
česnek
4
stroužky
vývar
200
ml
pepř bílý
tymián
1
ČL
olej
na opečení
Postup
1
Maso nakrájejte na řízky (kousky), osolte, opepřete a dejte přes noc naložit do oleje s tymiánem a utřeným česnekem.
2
Maso zprudka osmahněte a přemístěte do papiňáku, kde ho duste dalších 20 min.
3
Cibulku nakrájete nadrobno a osmahněte na troše sádla a výpeku. Přidejte trochu vývaru a nechte redukovat. Základ lehce osolte, případně přidejte trochu pepře a rozmixijte.
4
Přidejte smetany a několik minut povařte než omáčka zhoustne. Nakonec vraťte maso do omáčky, podávejte s bulgurem.
Ilustrační foto: ImageProfessionals