Vepřové plátky na smetaně

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové plátky na smetaně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

vepřová kýta 0.5 kg
bez kosti
cibule 1 ks
smetana ke šlehání 1 ks
zakysaná smetana 1 bal
česnek 4
vývar
pepř bílý
tymián
olej
sádlo
Maso nařízkovat, osolit, opepřit a přes noc naložit do oleje a tymiánu s utřeným česnekem. Pak maso zprudka osmahnout a dodělat v papiňáku (cca 20 min.), potom dát stranou. Cibulku nakrájet nadrobno a osmahnout na troše sádla a výpeku. Přidat trochu vývaru a nechat redukovat. Základ lehce osolit, případně přidat trochu pepře. Základ rozmixovat. Přidat obě smetany a několik minut povařit než omáčka zhoustne. Přidat maso. Podávat s bulgurem.
Autor: Martin V

Obchod Apetit