
Uživatelský
recept
recept
Vepřové plátky na smetaně
Popis receptu:
Vepřové plátky na smetaně
Autor: Martin V
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
0,5 kg vepřové kýty bez kosti; 1 cibule, 1 smetana ke šlehání, 1/2 zakysané smetany, 4 stroužky česneku, vývar, bílý pepř, tymián, olej, sádlo
Příprava jídla
Maso nařízkovat, osolit, opepřit a přes noc naložit do oleje a tymiánu s utřeným česnekem. Pak maso zprudka osmahnout a dodělat v papiňáku (cca 20 min.), potom dát stranou. Cibulku nakrájet nadrobno a osmahnout na troše sádla a výpeku. Přidat trochu vývaru a nechat redukovat. Základ lehce osolit, případně přidat trochu pepře. Základ rozmixovat. Přidat obě smetany a několik minut povařit než omáčka zhoustne. Přidat maso. Podávat s bulgurem.
Přidat komentář