Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou
Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omá
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou

2.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 131 g
Tuky 285 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle burger je přímo od srdce. Tedy vlastně ze srdce... Hovězího!

Suroviny

očištěné
čerstvá, nakrájená na drobno
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
římský salát 4 listy
nakrájené plátky
nakrájená na plátky
koriandr čerstvý hrst
nasekané nahrubo
Na omáčku aioili
česnek 3 stroužky
oloupané
slunečnicový olej 100 ml
+ další na konfitovaní
olivový olej extra panenský 100 ml
mléko 100 ml
plnotučné, vychlazené
sherry ocet 4 ČL
sůl mořská

Postup

1

Na omáčku aïoli nejdříve připravte konfitovaný česnek. Do malého kastrůlku dejte 2 stroužky. Zalijte olejem tak, aby byly potopené, a zvolna na mírném ohni zahřívejte 15-20 minut, až změknou. Vyjměte a nechte okapat.

2

Zbylý stroužek nakrájejte nadrobno. Do vyšší úzké nádoby dejte všechen česnek, 100 ml čerstvého slunečnicového oleje, olivový olej, mléko, sherry ocet a mírně osolte.

3

Ponorným mixérem mixujte 1 minutu do zhoustnutí. Za stálého mixování pomalu mixér vytahujte ven z nádoby. Hotovou omáčku dosolte podle chuti. 

4

Srdce nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s chilli papričkou a opepřete. Nechte alespoň 2 hodiny odležet.

5

Bulky rozkrojte napůl a obě poloviny ogrilujte tak, aby byly křupavé, ne však spálené.

6

Obě poloviny každé bulky potřete omáčkou aïoli a na spodní část položte list salátu. Pak zprudka ogrilujte srdce a plátky slaniny. Položte je na připravenou spodní polovinu burgeru, posypte vločkovou solí, přidejte nakrájená rajčata a cibuli a ozdobte lístky koriandru. Přiklopte horní polovinou housky. 

NĚCO NAVÍC

Burgerové housky můžete samozřejmě koupit, ale také si je můžete upéct podle našeho receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...