Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3121 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 132 g
Tuky 268 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle burger je přímo od srdce. Tedy vlastně ze srdce... Hovězího!

Suroviny

300 g
hovězí srdce očištěné
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nakrájená na drobno
vločková sůl a čerstvě mletý pepř
hamburgerová bulka 4 ks
římský salát 4
anglická slanina 150 g
rajčata 4 ks
nakrájené plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
koriandr hrst
nasekané nahrubo
Na omáčku aioili
česnek 3 stroužky
oloupané
slunečnicový olej 100 ml
plus další na konfitovaní
olivový olej extra panenský 100 ml
100 ml
plnotučné mléko vychlazené
4 ČL
sherry ocet
sůl mořská

1 Na omáčku aïoli nejdříve připravte konfitovaný česnek. Do malého kastrůlku dejte 2 stroužky. Zalijte olejem tak, aby byly potopené, a zvolna na mírném ohni zahřívejte 15-20 minut, až změknou. Vyjměte a nechte okapat. Zbylý stroužek nakrájejte nadrobno. Do vyšší úzké nádoby dejte všechen česnek, 100 ml čerstvého slunečnicového oleje, olivový olej, mléko, sherry ocet a mírně osolte. Ponorným mixérem mixujte 1 minutu do zhoustnutí. Za stálého mixování pomalu mixér vytahujte ven z nádoby. Hotovou omáčku dosolte podle chuti. 

2 Srdce nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s chilli papričkou a opepřete. Nechte alespoň 2 hodiny odležet. Bulky rozkrojte napůl a obě poloviny ogrilujte tak, aby byly křupavé, ne však spálené. Obě poloviny každé bulky potřete omáčkou aïoli a na spodní část položte list salátu. Pak zprudka ogrilujte srdce a plátky slaniny. Položte je na připravenou spodní polovinu burgeru, posypte vločkovou solí, přidejte nakrájená rajčata a cibuli a ozdobte lístky koriandru. Přiklopte horní polovinou housky. 

NĚCO NAVÍC

Burgerové housky můžete samozřejmě koupit, ale také si je můžete upéct podle našeho receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit