0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omá
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou

1.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3471 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 131 g
Tuky 285 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle burger je přímo od srdce. Tedy vlastně ze srdce... Hovězího!

Suroviny

očištěné
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nakrájená na drobno
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka 4 ks
římský salát 4 listy
nakrájené plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
koriandr čerstvý hrst
nasekané nahrubo
Na omáčku aioili
česnek 3 stroužky
oloupané
slunečnicový olej 100 ml
+ další na konfitovaní
olivový olej extra panenský 100 ml
mléko 100 ml
plnotučné, vychlazené
sherry ocet 4 ČL
sůl mořská

Postup

1

Na omáčku aïoli nejdříve připravte konfitovaný česnek. Do malého kastrůlku dejte 2 stroužky. Zalijte olejem tak, aby byly potopené, a zvolna na mírném ohni zahřívejte 15-20 minut, až změknou. Vyjměte a nechte okapat.

2

Zbylý stroužek nakrájejte nadrobno. Do vyšší úzké nádoby dejte všechen česnek, 100 ml čerstvého slunečnicového oleje, olivový olej, mléko, sherry ocet a mírně osolte.

3

Ponorným mixérem mixujte 1 minutu do zhoustnutí. Za stálého mixování pomalu mixér vytahujte ven z nádoby. Hotovou omáčku dosolte podle chuti. 

4

Srdce nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s chilli papričkou a opepřete. Nechte alespoň 2 hodiny odležet.

5

Bulky rozkrojte napůl a obě poloviny ogrilujte tak, aby byly křupavé, ne však spálené.

6

Obě poloviny každé bulky potřete omáčkou aïoli a na spodní část položte list salátu. Pak zprudka ogrilujte srdce a plátky slaniny. Položte je na připravenou spodní polovinu burgeru, posypte vločkovou solí, přidejte nakrájená rajčata a cibuli a ozdobte lístky koriandru. Přiklopte horní polovinou housky. 

NĚCO NAVÍC

Burgerové housky můžete samozřejmě koupit, ale také si je můžete upéct podle našeho receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč