0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou

Burger s grilovaným hovězím srdcem a křupavou slaninou

1 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3121 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 132 g
Tuky 268 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle burger je přímo od srdce. Tedy vlastně ze srdce... Hovězího!

Suroviny

300 g
hovězí srdce očištěné
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nakrájená na drobno
vločková sůl a čerstvě mletý pepř
hamburgerová bulka 4 ks
římský salát 4
anglická slanina 150 g
rajče 4 ks
nakrájené plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
koriandr čerstvý hrst
nasekané nahrubo
Na omáčku aioili
česnek 3 stroužky
oloupané
slunečnicový olej 100 ml
plus další na konfitovaní
olivový olej extra panenský 100 ml
100 ml
plnotučné mléko vychlazené
4 ČL
sherry ocet
sůl mořská

Postup

1

Na omáčku aïoli nejdříve připravte konfitovaný česnek. Do malého kastrůlku dejte 2 stroužky. Zalijte olejem tak, aby byly potopené, a zvolna na mírném ohni zahřívejte 15-20 minut, až změknou. Vyjměte a nechte okapat.

2

Zbylý stroužek nakrájejte nadrobno. Do vyšší úzké nádoby dejte všechen česnek, 100 ml čerstvého slunečnicového oleje, olivový olej, mléko, sherry ocet a mírně osolte.

3

Ponorným mixérem mixujte 1 minutu do zhoustnutí. Za stálého mixování pomalu mixér vytahujte ven z nádoby. Hotovou omáčku dosolte podle chuti. 

4

Srdce nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s chilli papričkou a opepřete. Nechte alespoň 2 hodiny odležet.

5

Bulky rozkrojte napůl a obě poloviny ogrilujte tak, aby byly křupavé, ne však spálené.

6

Obě poloviny každé bulky potřete omáčkou aïoli a na spodní část položte list salátu. Pak zprudka ogrilujte srdce a plátky slaniny. Položte je na připravenou spodní polovinu burgeru, posypte vločkovou solí, přidejte nakrájená rajčata a cibuli a ozdobte lístky koriandru. Přiklopte horní polovinou housky. 

NĚCO NAVÍC

Burgerové housky můžete samozřejmě koupit, ale také si je můžete upéct podle našeho receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit