0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švýcarské geschnetzeltes

Švýcarské geschnetzeltes

4.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 135 g
Tuky 151 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké maso, skvělá smetana a zemité houby jsou základem známé speciality z Curychu. Pomějete se jako bankéři!

Suroviny

Na maso
telecí kýta 600 g
na proužky
máslo 1 PL
cibule 0.5 ks
jemně nakrájená
lišky 200 g
lze nahradit jinými houbami, na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
tymián 1 PL
sušený
víno bílé 1 hrnek
sauvignon
citronová štáva
smetana ke šlehání 1 hrnek
1 PL
maizena
Na rösti
brambory 500 g
povařené, vychladlé
sůl
tymián
petrželka
pepř
máslo 2 PL
olej 2 PL

1 Proužky masa prudce osmahněte na části másla; za pět šest minut by měly být krásně zlatavé. Vyjměte, osolte, opepřete a nechte odsát přebytečný tuk.

2 Do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm cibulku. Přihoďte houby, osmahněte, zaprašte moukou, posypte tymiánem, zalijte vínem a na silnějším plameni povařte, zhruba deset minut. Vraťte maso a ochutnejte – není-li víno příliš výrazné, zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Škrob rozmíchejte ve smetaně, vlijte k masu a ještě asi deset minut povařte. Případně osolte a opepřete.

4 Nastrouhejte brambory, osolte, vmíchejte bylinky a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla s olejem, rozestřete na ně brambory a trochu upěchujte. Opečte dozlatova (tři čtyři minuty), opatrně obraťte a na dalším másle s olejem opečte i po druhé straně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit