Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba ve slanině

Kousky ryby bez kůže drží díky plátkům slaniny krásně pohromadě a chuťově spolu skvěle ladí
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 15-20 minut
P

Ingredience

    • 2 plátky bělomasé ryby, každý zhruba o váze 200 g (my jsme použili tresku)
    • lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
    • 12 plátků slaniny nebo uzeného bůčku
    • 2 velká, rozpůlená rajčata
    • 3–4 lžíce olejovo-octové zálivky (2 lžíce olivového oleje na 2 lžičky octa, sůl, cukr a pepř podle chuti)
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst čerstvých zelených lístků (roketa, řeřicha, natrhané salátové lístky)

Příprava jídla

1. Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček.

2.
Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3–5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod.

3. Grilujte 7–10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7–10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky.

4. Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.31

Přidat komentář