Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s flank steakem

Steak nechte po grilování odpočinout. Až poté ho krájejte přes vlákno na tenké plátky. Maso bude krásně šťavnaté.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Sendvič

Ingredience

    • 1 flank steak v celku (asi 800–1000 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce nasekaných tymiánových lístků
    • 4–6 hamburgerových bulek
    • listy ledového salátu na obložení

    NA REMULÁDU

    • 4 nakládané okurky
    • svazek pažitky
    • 1 červená chilli paprička, nasekaná nadrobno
    • 225 g majonézy

Příprava jídla

1 Maso grilujte v celku asi 5 minut po každé straně. Pak ho přesuňte do nádoby s plochým dnem a vyššími okraji, osolte, opepřete, přelijte olejem a posypte tymiánem. Nechte asi 10 minut odpočinout. Potom ho přes vlákno nakrájejte na tenké plátky.

Na remuládu do misky najemno nastrouhejte nakládané okurky, přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a chilli papričku. Osolte, přidejte majonézu, zamíchejte a případně dochuťte či rozřeďte trochou láku z okurek.

Rozkrojte bulky a opečte je na grilu. Na spodní část navršte trochu salátu, na to remuládu, maso a na závěr trochu remulády. Přiklopte vrchní stranou bulky a podávejte. Sendvič se vám bude líp jíst otočený vzhůru nohama, protože vršek bulky je pevný, a dobře se tak drží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí pupek se žampionovou omáčkou

Nové video: Tajemství dokonalého steaku

Nové video: Tajemství dokonalého steaku

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Steak s křenem na toustu

Steak s omáčkou salmoriglio

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

Přidat komentář